Mersin'de Adliye Çalişanlari Ve Avukatlardan Zam Eylemi

MERSİN'de adliye çalışanları ve kamu avukatları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı hakim ve savcıların ücretlerinde bin 155 lira seyyanen zam kararının kendilerine yansıtılmamasını protesto etti....

30 Eylül 2014 Salı 16:26
Mersin'de Adliye Çalişanlari Ve Avukatlardan Zam Eylemi






Mersin'de Adliye Çalişanlari Ve Avukatlardan Zam Eylemi

Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de adliye çalışanları ve kamu avukatları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı hakim ve savcıların ücretlerinde bin 155 lira seyyanen zam kararının kendilerine yansıtılmamasını protesto etti.
Mersin Adliyesi çalışanları, kamu avukatları, sendika ve baro temsilcileri, adliye binası önünde bir araya geldi. Mersin Barosu, Büro Emekçileri Sendikası, Türk Büro-Sen'in destek verdiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Eylemde konuşan Türk Büro-Sen Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın geçtiğimiz günlerde, hakim ve savcıların ücretlerinde bin 155 lira seyyanen zam yapılacağını açıkladığını ancak adalet çalışanlarının yok sayıldığını, ülke genelinde 50 bini aşkın adalet çalışanı ile binlerce kamu avukatını bu düzenlemeye dahil edilmediğini söyledi. Güven, sendikalarının kamu avukatlarının feryadını bu güne kadar defalarca toplu sözleşme görüşmelerine taşıdığını, kamu avukatlarının ekonomik ve sosyal haklarının düzenlenmesini talep ettiğini dile getirdi.
Ardından söz alan Büro Emekçileri Sendikası Şube Hukuk Sekreteri Genco Tektürk de, kamu avukatlarının toplam dava ve icra takiplerinin yüzde 50'sinde görev yaptığını belirtip, şöyle dedi:
"Ağır iş yükü altında çalışan kamu avukatları ve hukuk birimleri çalışanlarının koşulları her geçen gün daha da kötüleşirken bugüne kadar kamu avukatlarına ve kamu emekçilerine verilen sözlerin hiçbiri tutulmamış ve tozlu raflarda bekleyen yasa teklifleri oylama vasıtası olarak kullanılmıştır. Süreç her zaman olduğu gibi kamu emekçilerinin aleyhine işletilmek istenmektedir. Bu sürecin tersine çevrilmesini ve hükümetin özlük haklarını düzenlerken kamu avukatlarının, yargı emekçilerinin ve hukuk birimleri çalışanlarının çalışma barışına katkı sağlamasını ve mesleki motivasyonlarının artırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
Eyleme destek veren Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen de kamu kurumlarında görev yapan meslektaşlarının özlük haklarının iyileştirmesini istedi.
Eyleme katılanlar daha sonra olaysız dağıldı.


FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.