Somalili Üniversite Öğrecisinde Ebola Çıkmadı

İZMİR'de, ateş ve öksürük şikayetiyle gittiği hastaneden ebola virüsü taşıyor olabileceği şüphesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne sevk edilen Somali uyruklu H.O.K.'nın virüs...

24 Ekim 2014 Cuma 17:59
Somalili Üniversite Öğrecisinde Ebola Çıkmadı






Somalili Üniversite Öğrecisinde Ebola Çıkmadı
İZMİR'de, ateş ve öksürük şikayetiyle gittiği hastaneden ebola virüsü taşıyor olabileceği şüphesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne sevk edilen Somali uyruklu H.O.K.'nın virüs taşımadığı belirlendi. Viral enfeksiyon teşhisi konulan H.O.K.'nın tedavisinin ardından taburcu edildiği belirtildi.
Ege Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan H.O.K., bir ay önce yeni eğitim yılının başlamasıyla, ülkesi Somali'den İzmir'e geldi. Yüksek ateş, öksürük ve göğüs ağrısı bulunan H.Ö.K., geçen çarşamba günü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi acil servisine gitti. H.O.K. yabancı uyruklu olması ve 'Ebola virüsü' belirtilerinden dolayı, İzmir'de bu hastalık için hazırlanmış olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne sevk edildi. Burada H.O.K.'dan alınan kan örnekleri, ebola virüsü olup olmadığının belirlenebilmesi için Ankara'ya gönderildi. Yapılan incelemede kanında ebola virüsüne rastlanmayan H.O.K.'ya viral enfeksiyon teşhisi konuldu. Bunun üzerine H.O.K.'nın hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.