'1. Hollywood Türk Film Festivali' başladı

Anadolu Ajansı'nın Global iletişim ortağı olduğu 1. Hollywood Türk Film Festivali, 20 Ekim'de Hollywood'da başladı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 21:34
'1. Hollywood Türk Film Festivali' başladı






HOLLYWOOD

Anadolu Ajansı'nın Global iletişim ortağı olduğu 1. Hollywood Türk Film Festivali (HTFF), 20 Ekim'de Hollywood'da başladı.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz'ın da katıldığı açılış töreni öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan Festival Başkanı, Altın Küre (Golden Globe) üyesi gazeteci Barbaros Tapan çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Hollywood'un kalbinde, Paramount Pictures Stüdyoları'ndayız. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir projeydi, arkadaşım Tekin Girgin ile beraber. Bugün Türkiye'nin yanı sıra Hollywood'un önemli sinema yazarları, Altın Küre'deki üye arkadaşlarım ile Akademi'deki arkadaşlarımın hepsi geldi. Sağ olsunlar bizi kırmadılar." dedi.

Tapan, Türkiye'nin Oscar adayı filmi Ayla'nın gösterimiyle festivalin başladığının altını çizerek, "Bu filmin dışında değerli genç arkadaşlarımızın kısa filmleri var. Onları burada ağırlamak, Hollywood'un arka planında neler olup bittiğini göstermek, benim için ayrı bir mutluluk. Zaten ilerleyen yıllarda, bunu akademik bir şekle getirip, eğitimsel tarafını da Türkiye'deki genç sinemacı arkadaşlarımıza yansıtmak istiyoruz." diye konuştu.

Festival Direktörü Tekin Girgin de Türkiye'nin sinemada kendini Hollywood'a yeterince tanıtamadığı tespitinde bulunarak, şunları söyledi:

“Biz uzun yıllardır etkili ne yapabiliriz diye düşünüyorduk. Bir yönetmen olarak da bu eksikliği görüyordum. Her sene Oscar aday adayı filmler Los Angeles’a geliyor ancak çok iyi bir şekilde tanıtımı yapılmıyor. Biliyorsunuz Hollywood’da lobi gücü çok mühim. PR’ınızı doğru bir şekilde yapmadığınız zaman filminiz güzel bile olsa soyutlanabiliyor. Biz Ayla filminin gösterimiyle güzel bir başlangıç yaptık. Festivalimiz boyunca workshoplarımız olacak. Kısa filmcilerimize, yeni yetişen filmci arkadaşlarımıza da elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyor ve onlara imkanlar sağlıyoruz.”

Selçuk Yöntem: "Bu festival klasik ve geleneksel hale gelecek"

Hollywood Türk Filmleri Festivali'nin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayan usta oyuncu Selçuk Yöntem, başlangıçların önemine inandığını ve festivalin ilk yılının bu anlamda önemli olduğunu söyleyerek, "Klasik ve geleneksel bir hale gelecek. Çok büyüyeceğini hissediyorum. Çünkü her şey çok güzel ve zevkli başlamış. Başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Meryem Uzerli de festivale katıldığı için gurur duyduğunu söyleyerek, ünlü olmak ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Bence 'ünlü' tanımı diğer insanlar tarafından üretilen bir şey. Ben sadece işimi yapıyorum. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Mükemmel değilim. Sonuçta ben bir insanım." dedi.

Osman Soykut: "30 yıldır yalnız başıma çarpışıyorum"

Televizyon dünyasının Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda ülkede ilgi gören dizisi "Diriliş Ertuğrul"da İbn Arabi karakteriyle sevilen Osman Soykut ise, Hollywood'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu kaydederek, "Kendimizi göstermemizin zamanı geldi. Ben 30 yıldır buradayım. Yalnız başıma çarpışıyorum. Şimdi buradaki genç ve yetenekli insanları, yeni projeleri gördükçe çok seviniyorum. Başarıyı devretmek istiyorum. Bu faaliyetlere devam lütfen." diye konuştu.

Arkadaşlarına destek olmak için Los Angeles'a geldiğini belirten Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, "(Türk yönetmen ve oyuncular) Dünyanın film anlamındaki merkezindeler. Önemli insanların karşısında bu filmler gösterilecek. İnşallah beğeni toplar ve ülke olarak ne kadar iyi işler yaptığımızı herkes görmüş olur." ifadesini kullandı.

Oyuncu Demet Akbağ da ilki düzenlenen festivalden heyecan duyduğunu ifade ederek, yeni filminin Mart ayında vizyona gireceği bilgisini verdi.

Jüri tarafından seçilmiş 5 kısa ve 3 uzun metrajlı filmin gösterimi Paramount Pictures Stüdyoları'nda yapılacak.

Türkiye’nin ve Türk Sineması’nın imajına küresel ölçekte katkı sağlamayı amaçlayan festivalde, yapımcı ve yönetmen Mustafa Karadeniz'in "Çınar", Ferzan Özpetek'in "İstanbul Kırmızısı" adlı filmlerinin yanı sıra Cihan Özdoğan'ın "Sirayet", Dağhan Özdemir'in "Mutluluk", Kerem Altın'ın "Kapalı", Rıdvan Yavuz'un "Kuyu", Onur Yağız'ın da "Toprak" filmi gösterilecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anahtar Kelimeler:
Kültür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.