15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

-BTK Başkanı Sayan: - “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısına kulak verenler, eğer canları pahasına iletişimin kesintisiz sürmesini sağlayan bu kardeşlerimiz (Türk Telekom ve diğer operatörler) olmasaydı tamamen karanlıkta kalacaktık ve gerçekleri her şey olup bittikten sonra öğrenecektik” - Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Kutlu: - “(15 Temmuz darbe girişimi) Yıllardır sürdürdüğümüz altyapı yatırımları sayesinde Türkiye’nin iletişim omurgasını böylesine zor şartlarda dahi ayakta tuttuk, kusursuz çalışmasını sağladık. Böylece iletişimi kesilmeyen Türkiye’nin o gece kaderi değişti”

12 Temmuz 2017 Çarşamba 22:41
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü






İSTANBUL (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısına kulak verenler, eğer canları pahasına iletişimin kesintisiz sürmesini sağlayan bu kardeşlerimiz (Türk Telekom ve diğer operatörler) olmasaydı tamamen karanlıkta kalacaktık ve gerçekleri her şey olup bittikten sonra öğrenecektik.” dedi.

Sayan, Acıbadem Türk Telekom binası önünde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında düzenlenen şehitleri anma ve mevlit programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde vatandaşların iletişim organlarını yoğun şekilde kullandığını söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısına kulak verenler, eğer canları pahasına iletişimin kesintisiz sürmesini sağlayan bu kardeşlerimiz (Türk Telekom ve diğer operatörler) olmasaydı tamamen karanlıkta kalacaktık ve gerçekleri her şey olup bittikten sonra öğrenecektik." diyen Sayan, vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekranlarda göremeseydi ne yapacağını bilememeyle karşı karşıya kalacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Acıbadem halkı 6 şehit ve 12 gazisiyle vatan sevgisinin ne olduğunu bizlere ve gelecek nesillere adeta Çanakkale ruhu ile gösterdi. Şehitlerimizin emanetleri emanetlerimizdir. 15 Temmuz şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız."

Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, bundan 1 yıl önce FETÖ’nün Türkiye’yi karanlığa sürüklemek için hain darbe girişiminde bulunduğunu, halkın birlik ve beraberlik ruhu ile bu girişimin karşısında dimdik ayakta durduğunu dile getirdi.

Bu birlik ve beraberlik ruhu sayesinde Türkiye’nin o kara geceden daha da güçlenerek çıktığını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

“15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilerin işgal girişimlerine hedef olan kritik noktalardan biri de Türk Telekom binalarıydı. Hain darbeciler ülkenin iletişim altyapısının omurgasını oluşturan Türk Telekom’un Ankara ve İstanbul’daki kritik binalarına saldırarak iletişimi kesmek istediler. Türk Telekom Acıbadem Bölge Müdürlüğü, silahlı saldırıya uğradı. Maalesef demokrasiyi korumak için canını feda eden 250 şehidimizin 6’sı Acıbadem’de vefat etti. Demokrasi şehitlerimiz Şirin Diril, Murat Mertel, Orhun Göytan, Murat Naiboğlu, Muhammet Fazlı Demir ve Acıbadem Muhtarımız Mete Sertbaş’ın içlerinde bulunduğu 6 kahramanımız Türk Telekom’u işgalcilere teslim etmemek için canlarını feda ettiler. Ülkenin iletişimi konusunda kritik öneme sahip kuruluşu Türksat da hainlerin saldırısına uğradı ve orada da 2 şehit verildi.15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla meydanları dolduran halkımız telefon ve internet üzerinden organize olarak hain darbecilerin saldırılarını geri püskürttü.”

Kutlu, eğer o gece iletişim kesilseydi vatandaşların bu olaydan haberdar olamayacağını ve hainlerle mücadelede birlik oluşamayacağını aktararak, “Türk Telekom olarak biz de o gece, ülkemizin iletişim altyapısına zarar gelmesinin önlenmesi ve iletişim güvenliğinin sağlanması amacıyla ilk andan itibaren, ortak bir direniş sergiledik. Yıllardır sürdürdüğümüz altyapı yatırımları sayesinde Türkiye’nin iletişim omurgasını böylesine zor şartlarda dahi ayakta tuttuk, kusursuz çalışmasını sağladık. Böylece iletişimi kesilmeyen Türkiye’nin o gece kaderi değişti.” diye konuştu.

Türk Telekom olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin yanında olacaklarını ve adalet yerini buluncaya kadar bu davayı takip etmeyi sürdüreceklerini belirten Kutlu, şehit yakınları ve gazilerin her zaman destekçisi olacaklarını kaydetti.

Şükrü Kutlu, bu kapsamda bugün Acıbadem Muhtarlığı'nın bahçesine bir çınar ağacı diktiklerini anımsatarak, “Böylece 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde, milletçe yazılan bu destanı Acıbadem’de Şehitler Çınarı adıyla ölümsüzleştirdik. Şehitlerimizi asla unutmayacağız ve demokrasimiz için gereken her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de 15 Temmuz’da milletin, darbe girişimine darbe ile karşı koyduğunu ifade ederek, “Millet onları milletin önünde rezil etti.” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise şehitliğin ve şehit yakını olmanın herkese nasip olmayacağını belirterek, “Şehit annesi, babası, eşi, çocuğu olmak bu dünyadaki payelerin en yücesidir.” diye konuştu.

Programda, Kahramanmaraş Oniki Şubat Türk Telekom Ortaokulu’ndan Selin Toygün, 15 Temmuz’a ilişkin yazdığı şiiri okudu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı programda, daha sonra şehitler için Kur-an-ı Kerim okundu ve dua edildi.


Anahtar Kelimeler:
BTKTürk Telekom
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.