1978'DEKİ KAHRAMANMARAŞ KATLİAMINI PROTESTO ETTİLER

Naci YÖNER / İstanbul, () - EMEK ve Demokrasi Güçlerine üye yaklaşık 150 kişilik bir grup, 1978'de 111 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü nedeniyle Kadıköy'de eylem yaptı. Altıyol'daki Boğa Heykeli...

21 Aralık 2014 Pazar 21:08
1978'DEKİ KAHRAMANMARAŞ KATLİAMINI PROTESTO ETTİLER






Naci YÖNER / İstanbul, () - EMEK ve Demokrasi Güçlerine üye yaklaşık 150 kişilik bir grup, 1978'de 111 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü nedeniyle Kadıköy'de eylem yaptı.

Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan grup, Moda İlköğretim Okulu önünde bulunan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Grup üyelerinin ellerinde bulunan siyah bayraklar dikkat çekerken, yürüyüşte HDP, SDP, YSGP, Kaldıraç ve diğer bazı gruplar yer aldı.


Yürüyüş sırasında “Maraş'ta ve 19 Aralık'ta cezaevlerinde yapılan katliamları unutmadık, unutturmayacağız yazılı pankart açan grup, zaman zaman ölen kişilerin anısına saygı duruşunda bulundu. Ölenlerin adlarının okunması sırasında kalabalık bir ağızdan Burada! diye bağırdı; alkış ve ıslık çalarak katliamı protesto etti.

Yürüyüş Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda sona erdi. Burada yapılan basın açıklamasında, “Bundan tam 36 yıl önce Maraş'ta Alevi yurttaşlarımıza karşı gerçekleştirilen insanlık dışı katliam, tekçi ve inkarcı zihniyetin bir sonucudur. Tarihimiz boyunca egemen güçler, din ve mezhep ögesini kullanarak halklarımızı düşmanlaştırdı. Aradan bunca yıl geçti. Alevi toplumu hâlâ eşit yurttaşlar olarak güven ve huzur içerisinde bir yaşam sürdüremiyor. Zaman zaman Alevilerin evleri işaretleniyor. Kamu kurumlarında ötekileştirme ve ayrımcılık yaşanıyor denildi.

Yürüyüş boyunca Çevik Kuvvet tarafından sıkı önlem alınırken, basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.