2 pilotun şehit olduğu uçağın enkazı kaldırıldı, kaza yerinde birkaç metal parçası kaldı

Hasan DÖNMEZ-İbrahim KÜMBET/ KONYA, () -KONYA'da dün 2 pilotun şehit olduğu düşen F-4E 2020 uçağından geriye, kaza yerindeki bir kaç metal parça kaldı. Uçağın düşmesi sonucu oluşan yaklaşık 7 metre derinliğindeki çukurda kapatıldı. Eskişehir'deki...

06 Mart 2015 Cuma 16:25
2 pilotun şehit olduğu uçağın enkazı kaldırıldı, kaza yerinde birkaç metal parçası kaldı






Hasan DÖNMEZ-İbrahim KÜMBET/ KONYA, () -KONYA'da dün 2 pilotun şehit olduğu düşen F-4E 2020 uçağından geriye, kaza yerindeki bir kaç metal parça kaldı. Uçağın düşmesi sonucu oluşan yaklaşık 7 metre derinliğindeki çukurda kapatıldı.
Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı, dün saat 08.58'de eğitim uçuşu için F- 4E 2020 tipi savaş uçağı ile havalandı. Saat 09.50'de Konya'nın merkez Karatay İlçesi'ne bağlı kent merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Ortakonak Mahallesi semalarına geldiğinde bir anda irtifa kaybetmeye başlayan uçak, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın atış poligonu yakınlarında düz araziye çakıldı. İnfilak eden uçaktaki pilotlarlar Tanış ile Delikanlı şehit oldu.

Uçağın düşmesi sonucu yaklaşık 7 metre çukur oluştu. Uçağın parçalarından bazıları düz araziye, bazıları da oluşan çukurda savruldu. Uçağın enkazı dün iş makinalarıyla askeri TIR'lara yüklenip incelenmek üzere hava üssüne götürüldü. Kaza yerinde düşen uçaktan geriye ise bir kaç metal parçası kaldı. Uçağın düşmesi sonucu oluşan yaklaşık 7 metre derinliğindeki çukurda kapatıldı. Uçağın düştüğü arazinin yaklaşık 3 kilometre ilerisinde de Ortakonak Mahallesi'ne ait yerleşim yerinin bulunması dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.