20 günlük Suriyeli bebekle umut yolculuğu

İZMİR, () - SURİYELİ göçmenlerin dramı, her gün bir başka boyutuyla ortaya çıkarken, tatil için Yunanistan'ın Sakız Adası'na giden işadamı Necmi Çalışkan, buradaki plajda umut yolculuğundaki Suriyeliler'i görüntüledi....

30 Ağustos 2015 Pazar 18:59
20 günlük Suriyeli bebekle umut yolculuğu






İZMİR, () - SURİYELİ göçmenlerin dramı, her gün bir başka boyutuyla ortaya çıkarken, tatil için Yunanistan'ın Sakız Adası'na giden işadamı Necmi Çalışkan, buradaki plajda umut yolculuğundaki Suriyeliler'i görüntüledi. Çalışkan, "Beni en çok etkileyen bottan 20 günlük bir bebeğin indirilmesiydi" dedi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Yunanistan'a ulaşma umuduyla yollara düşen, onlarcası Ege Denizi'nde can veren Suriyeli göçmenin dramı her gün farklı bir boyutuyla ortaya çıkıyor. Yunanistan'ın Sakız Adası'na tatil için giden İzmirli işadamı Necmi Çalışkan, güneşlendiği plajda içinde Suriyeli göçmenlerin olduğu siyah bir botun yaklaştığını gördü ve cep telefonuyla görüntüyü kaydetti. Bu sabah saat 10.00 sularında çekilen görüntülerde 20 günlük bir bebek de siyah bottan indirildi. Çeşme Çiftlikköy'den yola çıkan bot, Türkiye'ye en yakın yer olan Sakız'ın Mega Limenias Koyu'na ulaştı. Bu arada Yunan yetkililerin kendilerini aynı bota koyup geri göndermemesi için mültecilerin botu patlattığı da dikkat çekti.
Çalışkan, göçmenlerin umut yolculuğunu şöyle anlattı:

"Sabah deniz kıyısında yürürken bir botun yaklaştığını gördüm. Botun içinde 30- 35 kişi olduğunu fark ettim. Suriyeliler, bottan inirken karaya basmış olmanın sevincini yaşadılar, alkışladılar, sevinç çığlıkları attılar. Plajdaki halk da su getirdi ve hemen yardıma koştu. İngilizce bilen Suriyeli bir mülteci ülkesinin durumunu anlattı ve barış istediklerini söyledi. Hatta denize girip güneşlenenlere dönerek 'sizi rahatsız ettiğimiz için özür dileriz' dedi. Beni en çok etkileyen görüntü, 20 günlük bir bebeğin bu umut yolculuğuna çıkmış olmasıydı. Botu da iner inmez patlattılar. Çünkü Yunan polisi onları bota bindirip açığa çekip bekletiyormuş. Sahilde polisi beklemeye başlamışlar. Polis geldi ve mültecileri alıp götürdü. Yöre halkının bana anlattığına göre günde 30 bot sahile geliyormuş."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.