3 dönemin birincilerine FETÖ'den ihraç...

Kara Harp Okulu'nun son üç yılda birincilikle bitiren teğmenler de ordudan atılanlar arasında yer almış...

03 Ağustos 2016 Çarşamba 12:49
3 dönemin birincilerine FETÖ'den ihraç...






Soru hırsızlığı, mülakkatta torpil gibi yöntemlerle lise ve askeri okullara sızan FETÖ'ye yönelik soruşturmalar sürerken çok dikkat çeken bir detay da ortaya çıktı.

Sözcü'nün haberine göre Kara Harp Okulu'nun son üç yılda birincilikle bitiren teğmenler de FETÖ kapsamında ordudan ihraç edilen askerler arasında yer aldı. 

Kara Harp Okulu, 164. dönem birincisi Topçu Mehmet Özsoy, 2013 yılının Ağustos günü yapılan törenle mezun oldu. Diplomasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. 165. dönem birincisi Piyade Teğmen Furkan Üzel ile 166'ncı dönem birincisi Piyade Teğmen Sami Okutan'a da diplomalarını 2014 ve 2015 yıllarındaki törenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Dönem birincisi olan bu üç teğmen diğer mezunlara ant içirdi, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.


DARBEDEN SONRA İHRAÇ EDİLDİLER

Fetullahçı darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL kararnamesi ile bu üç teğmen de TSK'dan ihraç edildi.

14. Mekanize Piyade Tugayı Topçu Taburu'nda görevli Mehmet Özsoy, Kuleli Askeri Lisesi Öğrenci Tabur Komutanlığı'nda görevli Furkan Üzel ve Artvin 25. Hudut Tugayı'nda görevli Sami Okutan'ın TSK ile ilişkisi kesildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.