31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Sergisi Kadıköy'de

    İSTANBUL, () DÜNYANIN en saygın karikatür yarışmalarından biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan karikatürlerin yer aldığı sergi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi,...

01 Ekim 2014 Çarşamba 12:15
31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Sergisi Kadıköy'de






 

 

İSTANBUL, () DÜNYANIN en saygın karikatür yarışmalarından biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan karikatürlerin yer aldığı sergi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi, 12 Ekim’e kadar gezilebilecek.
Karikatür Oscarlar’ı olarak bilinen 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Sergisi, Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliği ile açıldı. Karikatürler, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 12 Ekim’e kadar sergilenecek.
Serginin açılışı nedeniyle dün düzenlenen törene Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, yarışmada dereceye giren karikatüristler ile seçici kurul üyeleri ve karikatür meraklısı Kadıköylüler katıldı.

ÇİZGİLERLE, SANATLA BÜYÜYEN GENÇLER ÇOK DAHA BAŞARILI OLUYOR

Serginin açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da her sene ödül töreni sonrası sergilerini Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlediklerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Kadıköylü sanatseverlerle buluşmak bizim için çok önemli. Bu güzel ev sahipliği için Sayın Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. 1983 yılında Milliyet Gazetesi'nin çalışmalarıyla başlayan yarışmamız 31. yılına girdi. 31 yıl, dile kolay… Arşivimizde 80 bine yakın karikatür var. Dünyanın saygın yarışmalarından bir tanesi… Bu durum ülkemiz için de gururu vesilesi. 30. yılı da geride bırakınca gençlerle nasıl bir araya geliriz, diye düşündük. Çünkü çizgilerle, sanatla büyüyen gençler hayatta çok daha başarılı oluyor. Bu gençler sadece fizik, matematik değil sanatla yoğrularak yetişiyor. O nedenle de bugün çocuklar ve gençlerle seçici kurul üyelerimizi bir araya getirdik. Bütün dünyaya sesleniyoruz. Amacımız, ifade özgürlüğü platformu olmak. Karikatürlerle dünyamızın halini görüyoruz, ayna tutuyoruz.”

NUHOĞLU:SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ GÖRÜYORUZ

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yaptığı konuşmada Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçıları kutlayarak, “Bugün burada sanatın birleştirici gücünü görüyoruz” şeklinde konuştu. Suriye’de yaşanan savaşa dikkat çeken Nuhoğlu, yüz binlerce insanın evinden yurdundan göç etmek zorunda kaldığını belirterek “Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey dayanışma” dedi.
Birincilik ödülünü alan ve Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışması’nda daha önce dört ödül daha kazanmış olan Kürşat Zaman “Ortadoğu bölgesinde yaşanan her gün toplu ölümler, artık bir bir, iki iki değil resmen seriye bağlanmış ölümleri, savaşın bu acı boyutunu karikatürümde anlatmaya çalıştım. Hayatımız geçimimiz, yaşam karmaşası üzerine. Karikatür benim dış dünyaya açılan pencerem. Doğa yanlısı bir insanım; küresel ısınma, yoğun kentleşme, betonlaşma, savaş, barış, açlık gibi konuları özellikle daha çok vurgulamayı seviyorum” diye konuştu.
İkincilik ödülünü alan Mojtaba Heidapanah, “Kalın bir kitap şeklinde tarihi anlatmak istedim. Bütün bu çizgilerin arkasında söylenecek çok şey var. Herkes kendisi de yorumlayabilir” derken, üçüncülük ödülünün sahibi Krzysztof Grzondiel de “Ukrayna’daki olaylar beni etkiledi. Bütün dünyada böyle sorunlar var” dedi.
Yarışmanın seçici kurulunda yer alan karikatüristler sergi öncesi Yaratıcı Çocuklar Derneği üyesi çocuklarla da bir atölye çalışması yaptı. Farklı yaş gruplarından çocuklar yaptıkları çizimleri alanlarında ustalaşmış isimlere göstererek önerilerini aldı.
(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.