'360 derece, karanlık gece' tırı Türkiye turunda

Tuzla Belediyesince yürütülen proje kapsamında hazırlanan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin, 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği tır, milyonlara ulaşmak için Türkiye turuna çıktı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:46
'360 derece, karanlık gece' tırı Türkiye turunda






İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin, 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği tır, Türkiye turuna çıktı.

Tuzla Belediyesince "İhanet gecesini unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganıyla yürütülen proje kapsamında hazırlanan "360 derece, karanlık gece" adlı tır, 81 ilde milyonlara ulaşacak.

Hain darbe girişimiyle ilgili görüntülerin saati saatine üç boyutlu ve harekete duyarlı şekilde hazırlandığı videolar, sanal gerçeklik gözlükleriyle ücretsiz izlenebilecek. İzleyiciler, 3D teknolojisi sayesinde yürüyerek gidebildikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın demokrasi mücadelesine, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı ile TBMM'nin bombalanmasına ve halkın darbecilere yönelik tepkilerine yeniden tanıklık edebilecekler.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'u yaşatmak ve herkese anlatmak için çeşitli argümanlar kullanıldığını belirtti.

Yazıcı, "Genç nesillere bunu aktarabilmek için birçok yöntem kullanılıyor. Biz de yeni kuşakla gençliğin en çok kullandığı bilişim teknolojileri ile iletişim metotlarıyla iletişim kuralım dedik. Gençlerimize o anı, o günü sanal gerçeklik ve görüntülerle yaşatmak istedik." dedi.

"15 Temmuz'daki halk direnişi Fransız ihtilalinden çok daha büyük"

Yazıcı, 15 Temmuz'un teknoloji kullanılarak anlatılmasının özellikle gençler için cezbedici olduğuna söyledi.

15 Temmuz'daki halk direnişinin Fransız ihtilalinden çok daha büyük olduğunu kaydeden Yazıcı, "15 Temmuz, 1789 Fransız ihtilalinin önüne geçilecek kadar büyük bir halk direnişidir ve halk mücadelesidir. Bunu küçültmeye ve ufak göstermeye çalışanlara karşı yeni neslimize bu işin Fransız ihtilalinden bile çok daha büyük bir halk hareketi olduğunu ve böyle bir kalkışmanın halk tarafından bir tek alet kullanılmadan, çıplak elle önlendiğini anlatmak istedik." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.