5 bin yıl önce Kültepe'de kalay üretilmiş

KAYSERİ, () - DÜNYANIN en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Kayseri'deki Kültepe kazı alanıyla ilgili düzenlenen 2'nci Uluslararası Kültepe Toplantısı sona erdi. Toplantının kapanış oturumunda, M.Ö. 3'üncü bin yılda Erciyes'te...

30 Temmuz 2015 Perşembe 16:27
5 bin yıl önce Kültepe'de kalay üretilmiş






KAYSERİ, () - DÜNYANIN en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Kayseri'deki Kültepe kazı alanıyla ilgili düzenlenen 2'nci Uluslararası Kültepe Toplantısı sona erdi. Toplantının kapanış oturumunda, M.Ö. 3'üncü bin yılda Erciyes'te kalay üretimi yapıldığına dikkat çekildi.
2'nci Uluslararası Kültepe Toplantısı'nın kapanış programı, Kayseri Mahallesi'nde yapıldı. Programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Yener, bilim insanları ve davetliler katıldı. Toplantının kapanış oturumunda konuşan Vali Orhan Düzgün, bu toplantılar aracılığıyla çıkarılan buluntuların akademik camia ile paylaşıldığını belirtti. Vali Düzgün, "Yeni buluntularla dünyaya daha fazla ışık saçacağız" dedi.
Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Yener de, M.Ö. 3'üncü bin yılda, Erciyes'te kalay madeninin üretildiğinin keşfedildiğini belirtti ve bu keşfin bilim camiasında büyük yankı uyandırdığını söyledi. Prof. Dr. Yener, kalay madeninin üretilmesiyle 5 bin yıl öncesinin en yüksek teknolojisi olan Tunç'un elde edildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.