'50 yıldır Esed, bugün de PYD/PKK aynı zulmü yapıyor'

Terör örgütü PYD/PKK'nın 2013'te Haseke'deki saldırısından kaçarak Türkiye'ye sığınan Ömeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek veriyor. Ömerooğlu, "50 yıldır Esed bize zulüm ediyordu bugün de PYD/PKK aynı zulmü yapıyor." dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe 14:32
'50 yıldır Esed, bugün de PYD/PKK aynı zulmü yapıyor'






BATMAN (AA) - Suriye'nin Haseke ilinin Amuda ilçesinde 2013'te terör örgütü PYD/PKK tarafından gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldürüldüğü, 50 kişinin ise yaralandığı katliamdan kaçarak 11 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Süleyman Muhammed Ömeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na gönülden destek veriyor.

Amuda da 5 yıl önce terör örgütü PKK/YPG tarafından yapılan katliamdan kaçarak 11 çocuğu ile Batman'a sığınan 63 yaşındaki Ömeroğlu, kiraladığı evde yaşıyor. Suriye'de yaşadığı acıları unutmaya çalışan Ömeroğlu'nun bir damadı hala terör örgütünün elinde esir.

Ülkesinde öğretmenlik yapan Ömeroğlu, Batman'a yerleştikten sonra el arabası ile topladığı geri dönüşüm malzemelerini satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Ömeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Amuda kentinde terör örgütü PYD/PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişinin öldürüldüğü, 50 kişinin yaralandığını, bazılarının ise yakalanarak esir edildiğini söyledi.

"Öldürdükleri için kefen getirilmesine izin vermediler. Aileler, çocuklarının cenazeleri, yorganlardan söktükleri yorgan yüzlerini kefen diye çocuklarına sarıp toprağa verdiler. İnsanların düşmanı dışarıdan ancak bizim düşmanlarımız kendi içimizden olması çok acı." diyen Ömeroğlu, terör örgütünün yüreklerini yaktığını, namuslarına el uzattığını belirtti.

"Bunca gencimizi ne diye ölüme götürüyorlar"

Ömeroğlu, "50 yıldır Esed bize zulüm ediyordu bugün de PYD/PKK aynı zulmü yapıyor. Bunca gencimizi ne diye ölüme götürüyorlar, öldürüyorlar. Ne işleri var Rakka'da, Deyrzor'da, Halep'te, Tel Rıfat'ta?" değerlendirmesini yaptı.

Kur'an-ı Kerim ayetlerinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Ömeroğlu, Esed başta olmak üzere terör örgütü PYD/PKK'nın insanları katletmesinden geriye sadece çoluk çocuk, yaşlılardan başka kimsenin kalmadığını, gençlerin öldürüldüğünü, başkaldıran erkeklerin cezaevlerine atıldığını, kaçanların bir kısmının denizlerde boğulduğunu dile getirdi.

"PYD/PKK bizi yurdumuzdan çıkardı"

Terör örgütünün Amuda'da gerçekleştirdiği katliam sırasında oğlunun esir düştüğünü, kendisinin ise kurtulduğunu aktaran Ömeroğlu, oğlunun da daha sonra kaçmayı başardığını, terör örgütünün Esed'in verdiği silahları üzerlerinde denediğini kaydetti.

Ömeroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun, tüm kardeşlerimizden Türk-Kürt hepsinden Allah razı olsun, kapılarını açtılar bize. Türkiye'nin bize yaptığı bu iyiliği de Esed ve PYD/PKK'nın yaptıklarını da tarih yazacak. Esed ağzımızı PYD/PKK de burnumuzu kapatıyordu, nefessiz bırakıyordu." dedi.

"Bu harekat oksijen gibi oldu"

TSK'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı yürekten desteklediğini kaydeden Ömeroğlu, Afrin'e giden Türk askerinin bölge insanını sevindirdiğini vurguladı.

Ömeroğlu, şöyle devam etti:

"Biz isteriz ki muhalif olanların da kalpleri ve gözleri açılır da hakikati görürler, bu işi düzeltmek isteyenlerle el ele verirler ve muhalefet etmezler ve destek olurlar. Biz isterdik ki bu Afrin girişimi gibi bir girişim Suriye'nin her yerinde olsun da herkes nefes alsın. Çünkü insanlar nefes alamayacak duruma gelmişlerdi. Bu harekat oksijen gibi oldu. Türkiye operasyonu nefessiz kalan bir halka nefes oldu. Bu çok değerli bir adımdır. Çok güzel bir şey yapıldı. Biz şu anda bir imtihandayız. İnşallah fırtına ve tufan gibi görünen bu gelişmelerin arkasından güzel bir bahar göreceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.