53 köy yıllardır PKK işgali altında

IKBY'nin Duhok vilayetine bağlı Dereluk kasabası sakinleri, kasabalarının terör örgütü PKK tarafından işgal edilmiş olmasından dolayı yıllardır evlerine dönemiyor.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 15:01
53 köy yıllardır PKK işgali altında






ERBİL(AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok vilayetine bağlı Dereluk kasabası sakinleri, kasabalarının terör örgütü PKK tarafından işgal edilmiş olmasından dolayı yıllardır evlerine dönemiyor.

Duhok'un Amediye ilçesine bağlı Dereluk Kasabası Kaymakamı Sami Uşane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK, kasabamızın sınırları içinde bulunan 53 köye, yaklaşık 20 yıldır el koymuş durumda. PKK'nın işgalinden dolayı köy sakinleri evlerine geri dönemiyor ve çaresiz başka bölgelerde ikamet ediyor." dedi.

Tarıma elverişli, suyu bol ve bereketli bu toprakların kendi sahipleri tarafından işlenmesi yerine PKK kampları olarak kullanıldığını ifade eden Uşane, "PKK işgali nedeniyle bu köyler istikrarsız ve tehlikeli bölgelere dönüştü. Halkımız, örgütün köyleri derhal boşaltmasını ve evlerine dönmeyi istiyor. Köylüler kendi topraklarında, tarla ve bahçelerinde çalışacakları günü bekliyor." diye konuştu.

Teröristlerin yıllardır işgal etmiş olduğu bu köylere verdiği zararın tespitinin mümkün olmadığını kaydeden Uşane, senelerdir tarım yapılamayan verimli bölgelerdeki zararın her geçen gün arttığını ifade etti.

Uşane ayrıca PKK işgalindeki köylere IKBY yetkililerinin herhangi bir hizmet sunamadığını, hükümetin tarım ve turizm alanlarında uygulamaya koyduğu projelerin güvenlik gerekçesiyle hayata geçirilmediğini dile getirdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.