6 Yaşındaki Melih'in Öldüğü Hemzemin Geçitte Protesto

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde geçen pazartesi günü yük treninin hemzemin geçitte öğrenci servisine çarpmasıyla meydana gelen ve anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Melih Ateş'in öldüğü, 1'i sürücü, 17'si öğrenci 18 kişinin...

01 Ekim 2014 Çarşamba 12:25
6 Yaşındaki Melih'in Öldüğü Hemzemin Geçitte Protesto






KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde geçen pazartesi günü yük treninin hemzemin geçitte öğrenci servisine çarpmasıyla meydana gelen ve anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Melih Ateş'in öldüğü, 1'i sürücü, 17'si öğrenci 18 kişinin yaralandığı kazaya, veliler ve mahalle halkı tepki gösterdi. Hemzemin geçitte toplanan kalabalık, alt geçit yapılmasını istedi.
Geçen pazartesi günü saat 07.30 sıralarında Sorkun Mahallesi'nden Akşehir’e Yıldırım İlkokulu, Atatürk Orta Okulu ve Akşehir Kız Meslek Lisesi Anaokulu öğrencilerini taşıyan Selman Dutar (34) yönetimindeki 42 GAT 37 plakalı öğrenci servisine, uyarıcı levha ve sinyalizasyonu bulunan, ancak son 3 aydır bariyerlerin çalışmadığı ileri sürülen Kozaağaç mevkiindeki hemzemin geçitte, Afyonkarahisar- Konya seferini yapan makinist Hasan K. yönetimindeki 73388 sefer sayılı yük treni çarptı. Kazada, Akşehir Kız Meslek Lisesi Anaokulu öğrencisi Melih Ateş öldü, 1'i sürücü, 17'si öğrenci olmak üzere 18 kişi yaralandı.
SERVİS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI
Kazanın ardından servis sürücüsü Selman Dutar, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Makinist Hasan K. de  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
BAŞKA CANLAR YANMASIN
Kazanın ardından aralarında yaralı öğrencilerin velilerinin de bulunduğu mahalle halkı bugün hemzemin geçitte toplanıp, kazayı protesto etti. Hemzemin geçitte sık sık kazaların olduğunu belirten kalabalık, yapılacak altgeçitle kazaların önlenebileceğini belirtti. Protesto gösterisini duyan Kaymakam Yalçın Sezgin, olay yeringe gelip kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak kalabalık ısrarla alt geçit yapılmasını isteyerek Kaymakam Sezgin'e, "Hayvanlar için bile alt geçit yapıyorsunuz. Araç ve yayalar için yapmıyorsunuz" diye tepki gösterdi.
Katıldığı bir toplantıyı bırakıp olay yerine geldiğini belirten Kaymakam Sezgin, "Vatandaşın feryadını biliyorum. Ben dinlemek ve çözüm üretmekle buradayım. Ben sizin taleplerinizi aldım, gereken neyse yapacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.