665 gramlık 'Parmak bebek' yaşama tutundu

ESKİŞEHİR'de edebiyat öğretmeni Hatice Keleş'in erken doğum sonucunda dünyaya getirdiği 665 gram ağırlığındaki  'Asya Gökçe' adlı bebek, 100 gün süren tedavinin ardından yamaşa tutundu. Hastane personelinin büyük çaba...

26 Mart 2015 Perşembe 21:28
665 gramlık 'Parmak bebek' yaşama tutundu






ESKİŞEHİR'de edebiyat öğretmeni Hatice Keleş'in erken doğum sonucunda dünyaya getirdiği 665 gram ağırlığındaki  'Asya Gökçe' adlı bebek, 100 gün süren tedavinin ardından yamaşa tutundu. Hastane personelinin büyük çaba harcadığı Asya Gökçe bebek, 2 kilo 510 gram ağırlığına ulaşınca hastaneden taburcu edildi. Bilecik'in Söğüt ilçesinde oturan astsubay Abdulvahap Keleş ile lise edebiyat öğretmeni Hatice Keleş çiftinin Eskişehir Özel Ümit Hastanesi'nde 16 Aralık 2014 tarihinde 665 gram ağırlığında bir kız bebekleri dünyaya geldi. 26 haftalıkken doğan bebek hastanenin yeni doğan servisinde tedavi altına alındı. Keleş çiftinin Asya Gökçe adını verdikleri 'Parmak bebek', Eskişehir Özel Ümit Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferruh Baş ile ekibinin gözetiminde tedavisi tamamlanarak 100 gün sonra 2 kilo 510 gram ağırlığına ulaşınca hastaneden taburcu edildi. Dr. Ferruh Baş, Asya Gökçe adlı bebeğin sağlıklı olarak ailesine teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "665 gram ağırlığında 26 haftalık doğan bebeğimizi ailesinin kucağına engelsiz bir şekilde teslim ettik. Şu anda ailesi kadar bizler de bu mutluluğa ortağız" dedi.
Anne Hatice Keleş 14 yıllık evliliğinden bir de 12 yaşında Ayşe adlı bir kızının daha olduğunu söyledi. 100 günlük bebeği Asya Gökçe'nin ağzından doktorlara teşekkür mektubu yazan ve bunu kızı taburcu olurken doktorlara okuyan Hatice Keleş şöyle konuştu: "Yıllar sonra sürpriz bir hamilelik ile ikinci bir çocuk sahibi olacağımızı öğrenmiştik. Hamileliğimde tansiyon problemi yaşamaya başladım. 26 haftalık hamileyken kadın doğum uzmanı olan doktorum Tanser Şenses hamileliği sonlandırma kararı aldı. Bebeğim 665 gram ağırlığında doğdu. Doktorlar ve hemşireler bebeğimizin yaşaması için seferber oldu. 100 gün boyunca hep birlikte ağladık hep birlikte sevindik. Çok zor günlerdi. Ama şimdi zor günleri bitirdik ve mutlu sona ulaştık. Bu mutlu sona bizi getiren herkese teşekkür ediyoruz."
FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.