7 Ayda 16 Bin 400 Kişi İlçe Belediyesinden İş İstedi

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'ne 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne kadar geçen 7 aylık sürede 16 bin 400 kişi iş talebiyle özgeçmiş bıraktı. Başkanlık koltuğunu partilisi Yıldıray Arıkan'dan devralan Belediye Başkanı...

02 Kasım 2014 Pazar 11:26
7 Ayda 16 Bin 400 Kişi İlçe Belediyesinden İş İstedi






7 Ayda 16 Bin 400 Kişi İlçe Belediyesinden İş İstedi

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'ne 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne kadar geçen 7 aylık sürede 16 bin 400 kişi iş talebiyle özgeçmiş bıraktı. Başkanlık koltuğunu partilisi Yıldıray Arıkan'dan devralan Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, talebin işsizlikte birkaç yıl önce Türkiye şampiyonu olan Adana gerçeğini yansıttığını söyledi.
Belediyenin 1500 çalışanı olduğunu hatırlatan Başkan Çetin, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren iş başvurularıyla ilgili telefonlar, mektuplar, tanıtım CV'leri aldık. Belediyelerin istihdam sorununu çözmesi mümkün değil. Buna karşın 7 aylık sürede belediyemize yapılan iş başvurusu maalesef 16 bin 400'e ulaşmış durumda. İstihdam olanağımız olmasa da gelen tanıtım özgeçmişlerini gruplandırıp, özel sektöre yönlendiriyoruz. Adana'nın ne halde olduğunu, işsizliğin hangi boyutlarda olduğunu göreve geldikten sonra acı bir şekilde yaşayarak görmüş olduk" dedi.
'BAŞVURAN KİŞİLERE İSTİHDAM OLANAĞI ARADIK'
Kurdukları ekibin haftasonları da dahil olmak üzere çalışarak, başvuruları tasnif ettiğini söyleyen Başkan Çetin, "Ekip arkadaşlarımıza talimat verdim. Organize Sanayi Bölgesi'nde çok değerli iş adamlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle, bölgemizde iş yapan müteahhitlerimize istihdam için rica ettik. 'Bize her türlü kalifiye elaman veya mesleği olmayan kişiler başvuruda bulunuyor. Bu konuda yardımcı olun, haberimiz olmadan işçi alımı yapmayınız. Bizde her türlü eleman var' dedik. Arkadaşlarımız bazen hafta sonları da çalışarak başvuruları tasnif ettiler. Halen başka yerlerde görev almak isteyen vatandaşlarımızı fabrikalara ve diğer iş yerlerine yönlendiriyoruz" diye konuştu.
'NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ'
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile 'nitelikli eleman' sorunu için ortak bir proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Çetin şöyle konuştu:
"Birçok sektörde işçi ihtiyacını belirleyip, istihdam garantili meslek kursları yürüteceğiz. 'Ne iş olursa yaparım' denmesi başka, 'Aşçılık kursuna katıldım. Aşçılık yapmasını biliyorum. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikam var' diye bir mesleği olup, iş başvurusu yapmak başka.  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile bu konuda birlikte çalışmamız var. Çok yakında hayata geçireceğiz. İŞKUR ile ne kadar yol alırız, bilmiyorum. Çukurova İlçesi'nin 20'de bir büyüklüğüne sahip bir ilçesine 150 işçi kontenjanı sağlanırken, Çukurova Belediyesi'ne sıfır kontenjan verildi. Belki bizde 150-200 kadar işsizin iş bulmasına vesile olacaktık. Ama bunu da bize uygun görmediler. Kraldan çok kralcı geçinen bazı bürokratlar var. AK Parti'li kişiler bile böyle birşeye izin vermez. Onlarında vicdanını yaralayan bir adaletsizlik söz konusu. Ama şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı. Yani bu şekilde bir yere varacağımızı düşünmüyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.