75 Yaşındaki Kadın Karaciğeriyle Umut Oldu

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde beyin kanaması geçiren 75 yaşındaki Sevdiye Öğünç'ün kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin izniyle bağışlanan organlarından uygun bulunan karaciğer, İzmir'den gelen bir ekip...

31 Ekim 2014 Cuma 10:27
75 Yaşındaki Kadın Karaciğeriyle Umut Oldu






MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde beyin kanaması geçiren 75 yaşındaki Sevdiye Öğünç'ün kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin izniyle bağışlanan organlarından uygun bulunan karaciğer, İzmir'den gelen bir ekip tarafından alındı.
Geçtiğimiz 23 Ekim'de evinde fenalaşan üç çocuk ve üç torun sahibi Sevdiye Öğünç, hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Öğünç, tedaviye alındı. Eşinden 20 yıldır ayrı yaşayan Sevdiye Öğünç'ün dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışıyla ilgili doktorlar ailesiyle görüştü. Ailenin onay vermesi üzerine, Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'yle iletişime geçildi. Sevdiye Öğünç'ün karaciğerinin İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir hastaya uyum sağladığı belirlendi. İzmir'den yola çıkan ekip, bir operasyonla karaciğeri alarak nakil için döndü.
Sevdiye Öğünç'ün oğlu Himmet Öğünç, "Annem çok iyi kalpli bir insandı ve herkese yardım etmek isterdi. Eminim ki o da organ bağışı konusunda benimle aynı düşünceleri taşıyordur. Biz ağladık ama başka hastalar mutlu olsun. Umarım annemin organı umut olur. Başka insanlara umut verdiğimize inanarak doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz" dedi.
Hastane Başhekimi Sabri Taşçıoğlu, "İlçemizde bu yıl ailelerimizin duyarlılığı üzerine 4'üncü organ bağışını gerçekleştiriyoruz. Beyin ölümü gerçekleşen Sevdiye Öğünç isimli hastamızın çocuklarının davranışı, umarız diğer ailelerimize de örnek olur. Kendilerini bu duyarlı davranıştan dolayı kutluyorum. Hastamızın mekanı cennet olsun. Organ bağışı konusunda hassas olan ve çok çalışan tüm personelimiz kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.