7'nci Erciyes Film Festivalinde 'hafsa' İle 'geç Gelen' Birinci

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erciyes Film Festivali’nde, belgesel dalında birinciliği İnönü Üniversitesi öğrencisi Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı. 'Kurmaca'...

01 Kasım 2014 Cumartesi 10:22
7'nci Erciyes Film Festivalinde 'hafsa' İle 'geç Gelen' Birinci






ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Erciyes Film Festivali’nde, belgesel dalında birinciliği İnönü Üniversitesi öğrencisi Emre Karapınar'ın yönettiği 'Hafsa' filmi aldı.
'Kurmaca' ve 'Belgesel' dalı olarak iki ayrı dalda, toplamda 20 filmin yarıştığı ödül töreni, Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Törene yönetmen, yapımcı ve senaristlerin yanı sıra Vali vekili ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Doğan, Vali vekili ve  Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, İletişim Fakültesini yaptıran  Kayserili hayırsever Süleyman Çetinsaya ile eşi Nurcan Çetinsaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Film festivalinde, emeği geçen herkese teşekkür ederek törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hamza Çakır, şöyle dedi:
"Bu değerli yönetmenlerimiz tüm işlerini bıraktılar. İnanın 4 gündür burada öğrencilerimizle birlikte oldular. Onlara yol gösterdiler. Çok şükür 7 yıldır bu festivali düzenliyoruz. Zoru başarmak, zora talip olmadan başarıyı yakalamak elbette ki mümkün değil. Biz, zora talip olduk ve başarıyı yakaladık. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretim elemanlarıma, idari personelime ve sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca, bunun ekonomik boyutu bağlamında bize her zaman destek veren değerli iş adamımız Süleyman Çetinsaya’ya da şükranlarımı arz ediyorum. Festivalle öğrencilerimize özgüveni sağlamak istedik. Bu özgüveni vermeye çalışıyoruz. En önemlisi de mezun olduktan sonra, kimle irtibat kurmalıyım? Kiminle çalışmalıyım? Nereye gitmeliyim? derdinden kurtulmak için, diğer fakülteler gibi internet ortamından değil, direkt jüri üyelerimizi buraya çağırarak onlarla ortak projeler yapmalarını sağlamak istiyoruz."
Yarışmada, 'Kurmaca' dalında birinciliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Emircan Göksu ile Deniz Reka'nın 'Geç gelen' filmi, ikinciliği Serhat Kara'nın 'Dondurma' filmi alırken, üçüncülüğe ise, Mehmet Gülkanat'ın filmi 'Ukde' aldı.
Ayrıca, sosyal medya üzerinden yapılan elemelerde, en çok beğeniyi alan Erciyes Üniversitesi öğrencisi Murat Haksever’in yönettiği ‘Adalet’ filmi de sosyal medya ödülüne layık görüldü. Belgesel dalında ise, sosyal medya ödülünü Selçuk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Ali Sevimli’nin yönettiği ‘Yalnızlık Çağı’ filmi aldı. Birinciliği, İnönü Üniversitesi’nden Emre Karapınar’ın filmi ‘Hafsa’, ikinciliği Erciyes Üniversitesi öğrencisi Turgay Kural’ın filmi ‘Cibik’ alırken, üçüncülüğe ise, Erciyes Üniversitesi öğrencisi Ahmet Onmaz’ın yönettiği ‘Hasret Çiçekleri’ filmi layık görüldü. Törenin ardından, yarışmada dereceye girenlere para ödülü ve plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.