8 Mart tatil olsun

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 8 Mart'ın kadınların özgürce sesini duyurabilmesi, hak mücadelesini sürdürebilmesi ve kadın sorunlarına dikkat çekilebilmesi için resmi tatil ilan edilmesi isteğiyle yasa teklifi verdi. Güven, 8...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:42
8 Mart tatil olsun






CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 8 Mart'ın kadınların özgürce sesini duyurabilmesi, hak mücadelesini sürdürebilmesi ve kadın sorunlarına dikkat çekilebilmesi için resmi tatil ilan edilmesi isteğiyle yasa teklifi verdi.
Güven, 8 Mart'ın dünyanın pek çok ülkesi ve Türkiye'de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı karyılaştıkları sorunlara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve sömürüye karşı bir araya geldikleri bir gün olduğunu hatırlattı. Milletvekili Hülya Güven, ayrıca Çin, Rusya, Küba, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın da bulunduğu pek çok ülkede de '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' genel tatil günlerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de de 8 Mart'ın tatil olması için kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunan Güven, "Ülkemizde de giderek artan kadın sorunları dikkate alınarak 8 Mart'ın genel tatil günü ilan edilmesi gerekir" dedi. Güven, şöyle dedi:
"Kanun teklifi ile kadınların hak mücadelesinde tarihsel gelişimi devam ettirmek, Anayasamızda belirlenen sosyal, ekonomik ve kültürel haklardan tam ve eşit olarak yararlandırılma, güvenceli çalışma ve örgütlenme, şiddette maruz kalmadan üretken bir birey olma hakkının gündeme getirilmesini sağlamak amacıyla 8 Mart'ın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' adıyla genel tatil günlerinden biri olması ve 8 Mart gününde resmi daire ve kuruluşların tatil edilmesi amaçlanmıştır."

FOTOĞRAFI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.