84 Yaşındaki Kadın 6 Gündür Kayıp

SİNOP’un Saraydüzü İlçesi’nde yaşayan 84 yaşındaki 3 çocuk annesi Satı Ekizoğlu, 6 gün önce ortadan kayboldu. Komşularının yaşlı kadını evinde bulamaması üzerine jandarma ile arama ve kurtarma ekipleri devreye girdi. Yaklaşık...

08 Kasım 2014 Cumartesi 14:19
84 Yaşındaki Kadın 6 Gündür Kayıp






SİNOP’un Saraydüzü İlçesi’nde yaşayan 84 yaşındaki 3 çocuk annesi Satı Ekizoğlu, 6 gün önce ortadan kayboldu. Komşularının yaşlı kadını evinde bulamaması üzerine jandarma ile arama ve kurtarma ekipleri devreye girdi. Yaklaşık 10 kilometre çaplı orman arazisinde başlatılan arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Sinop'un Saraydüzü İlçesi’nin Dağköyü olan Çalpınar Köyü’nde yalnız yaşayan 3 çocuk annesi Satı Ekizoğlu’ndan 6 gündür haber alınamıyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul’da yaşayan çocuklarıyla telefonla görüşen ve köyde bulunan bakkala giderek alışveriş yapan Satı Ekizoğlu, o günden sonra ortadan kayboldu. Komşularının mantar toplamak için ormana gittiğini ve bir ayı tarafından kaçırılmış olabileceğini iddia etmesi üzerine jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. Yapılan aramada Ekizoğlu’na ulaşılamadı. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama başlattı. Jandarma ve AFAD ekipleri ile birlikte köylülerden oluşan grup yaklaşık 10 kilometre çaplı orman arazisinde yaşlı kadını aramaya başladı.
100 KİŞİ ARIYOR
Saraydüzü İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, köylülerin yaşlı kadının mantar toplamaya gittiğini söylediğini bu srada kaybolmuş olma ihtimali üzerinden çalışmalar yapıldığını belirterek, "Yaklaşık 100 kişilik bir ekip arama çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede detaylı bir çalışma yapıldı. Aramalara jandarmaya ait arama köpekleri de katılıyor. Şu an için bir sonuç elde edemedik. Pazartesi günü arama çalışmalarının seyri konusunda bir karar verilecek" diye konuştu.
'AYI KAÇIRMIŞ OLABİLİR'
Çalpınar Köyü Muhtarı Ahmet Hızarcı, arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Satı Ekizoğlu çok yaşlı olduğu için zor yürüyen bir kadındı. Zaman zaman mantar ve kuşburnu toplamak için ormana giderdi ancak 1-2 kilometre uzağa gidebilirdi. 6 gündür kendisinden bir haber alamıyoruz. Yazları köyde tek kalırdı kışın ise İstanbul’da yaşayan oğullarının yanına giderdi. Bir hafta sonra da İstanbul’a gidecekti. Günlerdir kendisini arıyoruz. Ancak hiçbir bulguya ulaşamadık. Köyde bazı kişiler ormanlık arazi olduğu için ‘ayı kaçırmış olabilir’ dediler. Ancak bölgede yaşayan ayının inine de girdik, herhangi bir iz bulamadık. Ayının kaçırıp parçaladığına dair bulgu olabilecek ne bir kıyafet parçası, ne bir kan yaralama, ayakkabı hiçbir şey bulamadık. Aramaya devam ediyoruz” dedi.
Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker de bölge halkının katılımıyla geniş çaplı bir ekibin Satı Ekizoğlu'nun kaybolduğu köy çevresinde arama yaptığını belirterek, "Kaybolan 84 yaşındaki yaşlı bir kadın. Ara ara mantar toplamaya gittiğini biliyoruz. Ancak nasıl kaybolduğuna yönelik hiçbir bilgi yok. Komşuları da nereye gittiğini bilmiyor. İstanbul’dan çocukları da geldi. Onlar da arıyor. Şu an için hiçbir şey bulunamadı” diye konuştu.


FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.