9 yaşındaki Berra, cihazsız yürüyebilmek istiyor

Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'da 'spastik dipleji' tanısı konulan, cihazla yürüyebilen ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Berra Gürsoy'un Belçika'da ameliyat olup sağlığına kavuşması için 80 bin Euro'ya ihtiyaç olduğu...

30 Mart 2015 Pazartesi 18:23
9 yaşındaki Berra, cihazsız yürüyebilmek istiyor






Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'da 'spastik dipleji' tanısı konulan, cihazla yürüyebilen ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Berra Gürsoy'un Belçika'da ameliyat olup sağlığına kavuşması için 80 bin Euro'ya ihtiyaç olduğu bildirildi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde ikisi de öğretmen olan 39 yaşındaki Emel ve 42 yaşındaki Fırat Gürsoy çiftinin tek çocuğu olan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Berra, sağlık sorunları nedeniyle yürüme cihazıyla ayakta durabiliyor. Fırat Gürsoy, dengede duramama ve ortopedik problemleri olan, hastanede doktorlar tarafından spastik dipleji tanısı konulan Berra’nın iyileşebilmesi için Belçika'da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ordu Valiliği’nden izin alarak yardım kampanyası başlattıklarını, 30 Mayıs tarihine kadar ameliyat, ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlar için gerekli olan 80 bin Euro'nun toplanması halinde Berra'nın Belçika Leuven Katolik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ortopedisi Kliniği’nde ameliyat edilerek tekrar sağlığına kavuşabileceğini belirten Fırat Gürsoy, "Kızımın biran önce iyileşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de birçok hastaneye gittik fakat sonuç alamadık. Bacağına kas eklemesi yapılacak onun öncesinde bacağının güçlenmesi için Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’nde belirli periyotlarla tedavisi var. Ayağına takıp yürümesi için birçok cihaz var, okula da biz getirip götürüyoruz. Yardım kampanyası ile gerekli parayı bulup inşallah ameliyat ettireceğiz" dedi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.