Ab - Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali 'göğe Islik Çalan Kadınlar' Filmiyle Başladı

AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali etkinliği, Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköy köyü yöresine özgü kuş dili ile haberleşmeyi tanıtmayı amaçlayan ve yöre kadınlarının rol aldığı, ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’...

01 Kasım 2014 Cumartesi 12:52
Ab - Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali 'göğe Islik Çalan Kadınlar' Filmiyle Başladı






AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali etkinliği, Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköy köyü yöresine özgü kuş dili ile haberleşmeyi tanıtmayı amaçlayan ve yöre kadınlarının rol aldığı, ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’ adlı belgesel filmle başladı. Filmde birbirleriyle ıslıkla haberleşirken AB'ye de seslenen yöre kadınlarının, "Kuş dili AB'ye girsin" esprisi geceye damga vurdu.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından bu yıl 4’üncüsü organize edilen, 'AB- Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali' nde ilk film gösterisi dün gece yapıldı. Hüseyin Kazaz Kültür Merkez’inde yapılan festivalin açılış kokteyline Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve belgesel filmde rol alan kadınlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılışında konuşan Vali Öz, sanatın her yönüyle yaşanması ve yaşatılması için bu tür etkinliklerin önemine değindi, emeği geçenlere teşekkür etti.
ISLIKLARLA HABERLEŞTİLER, "KUŞ DİLİ AB'YE GİRSİN" DEDİLER
Etkinlik kapsamında, Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköy köyünde yaşayan kadınların rol aldığı ve yörede ıslıkla haberleşmeyi konu alan, ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’ adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı. Erdal Eksert’in eğitmenliğinde hazırlanan filmde ıslıkla birbirleriyle haberleşen kadınların, oyunun bir bölümünde Avrupa Birliği’ne seslenerek,  ‘Kuş dili AB’ye girsin’ esprisi salonda gülüşmelere neden oldu, geceye damga vurdu.
Filmin gala gösterisinin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, filmin başrol oyuncusu Muazzez Köçek ve film yönetmeni Erdal Eksert’e plaket verdi. Plaketini alan Köçek’in, salona ıslık çalarak teşekkür etmesi büyük alkış aldı.
2 Kasım gecesi sona erecek olan festival süresince belgesel filmler Trabzonlu sanatseverlerle buluşacak.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.