AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Myanmar'a gidecek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin Asya-Avrupa Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Myanmar'a gideceği, bu çerçevede Arakan eyaletindeki durumu ele alacağı açıklandı.

15 Kasım 2017 Çarşamba 16:43
AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Myanmar'a gidecek






BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, 13. Asya-Avrupa Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Myanmar'a gideceği, bu ziyarette Arakan eyaletindeki durumu da ele alacağı bildirildi.

Müslüman ülkeler Arakanlı Müslümanların çığlığını yeterince duymuyor'Arakan'dan Bangladeş'e bir milyon kişi göç etti'ASEAN Zirvesi'nde Myanmar'a Arakan çağrısıMyanmar lideri Suu Çii uluslararası tepkilere kayıtsızMyanmar ordusundan "aklanma" girişimiBM Genel Sekreteri Guterres: Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet sona ermeli

Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Mogherini'nin zirve öncesinde Bangladeş'e bir çalışma ziyareti düzenleyeceği, bu çerçevede Arakanlı Müslüman sığınmacıların yoğun olduğu Cox's Bazar kentindeki kampları ziyaret edeceği bildirildi.

Açıklamada, Mogherini'nin Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın yanı sıra insani yardım kuruluşlarının da temsilcileriyle bir araya geleceği, Bangladeş'in karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizi bağlamında AB'nin ülkeye desteğini hatırlatacağı aktarıldı.

Mogherini'nin 20-21 Kasım'da Myanmar'ın başkenti Nepido'da 13. Asya-Avrupa Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Avrupa Delegasyonunun başkanlığını yapacağı bildirilen açıklamada, toplantının bu seneki temasının "Barış ve Sürdürülebilir Kalkınma için Ortaklığı Güçlendirme" olacağı kaydedildi.

Açıklamada, Asya-Avrupa Dışişleri Bakanları Toplantısının gelecek sene Brüksel'de düzenlenecek 12. ASEM Zirvesi için de hazırlık niteliğinde olduğu, toplantı gündeminin güvenlik, ekonomi, terörle mücadele ve şiddet içeren aşırılık olacağı vurgulandı.

[Video] Myanmar ordusu ve fanatik Budistler Arakan'da camileri tahrip etti https://t.co/XNGVG6T8OE pic.twitter.com/YIPDLUF3EW

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) October 20, 2017

Ziyaret kapsamında Mogheri'nin ikili görüşmeler de yapacağı kaydedilen açıklamada, "Ziyaret Arakan eyaletindeki durumun da ele alınması için fırsat sunacak." ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Şerife Çetin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.