ABD bu kez PKK ağzıyla konuştu; Çelişkili açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey yetkili, "Reyhanlı'da 17 yaşında bir kızın ölümü dahil olmak üzere bütün sivil kayıplarına ilişkin kaygı duyuyoruz." dedi.

02 Şubat 2018 Cuma 08:14
ABD bu kez PKK ağzıyla konuştu; Çelişkili açıklamalar






ABD bu kez PKK ağzıyla konuştu; Çelişkili açıklamalar

Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik Afrin'de sürdürdüğü operasyonu başlangıcından itibaren çelişkili açıklamalarla değerlendiren ABD yönetimindeki dağınık tutum Ankara'nın dikkatinden kaçmıyor. PKK'lı teröristlerin Afrin'den aylardır sürdürdüğü saldırılara karşısında sessiz kalan ABD basını, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nı PKK'ya yakınlığı ile bilinen kaynaklardan okurlarına duyururken, Washington yönetimi de ilk kez örgüt ağzıyla değerlendirme yaptı...

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD/PKK teröristlerince Türkiye'de sivillere yönelik yapılan roket atışlarına ilişkin AA muhabirine konuştu.

Sivil ölümlerine ilişkin haberlerden kaygı duyduklarını belirten yetkili, "Reyhanlı'da 17 yaşında bir kızın ölümü dahil olmak üzere bütün sivil kayıplarına ilişkin kaygı duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Yetkili, sivillere yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bütün taraflara kısıtlama yapmaları ve sivil ölümlerinin önüne geçmeleri çağrısını yapıyoruz." dedi.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Son Güncelleme: 02.02.2018 08:27
Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.