Abdullah Çatli, Mezarı Başında Anıldı

NEVŞEHİR, () - SUSURLUK kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ölümünün 18'inci yılında memleketi Nevşehir‘de mezarı başında anıldı. 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın...

02 Kasım 2014 Pazar 16:39
Abdullah Çatli, Mezarı Başında Anıldı






NEVŞEHİR, () - SUSURLUK kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ölümünün 18'inci yılında memleketi Nevşehir‘de mezarı başında anıldı.
3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ölüm yıl dönümünde memleketi Nevşehir'de anma programı düzenlendi. İlk olarak Kurşunlu Camii'nde mevlit okunurken, Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabrine Sedat Peker, Abdullah Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı, eşi Meral Çatlı, kızları Gökşen ve Selcen ile damatları, Nevşehir’deki aile yakınları il dışından gelen sevenleri katıldı. Anma etkinliğinde Sedat Peker ile fotoğraf çektirmek isteyen gençler izdihama neden oldu. Abdullah Çatlı’nın mezarı başında hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.
KIZI GÖKÇEN KONUŞMA YAPTI

Törende konuşan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen, babasının bayrak gibi bir ömür sürdüğünü belirterek, "Babama ait hesap verilemeyecek maddi ve manevi bir husus ortaya çıkartsınlar ben bu ülkeyi terk ederim. Bunu 18 yıl önce de söyledim. Abdullah Çatlı şahsı adına maddi hiçbir çıkar gütmeden ölüme gülerek, koşarak gitti" dedi.
Babasının PKK ve ASALA ile mücadele ettiğini söyleyen Gökçen Çatlı, "Abdullah Çatlı ülküsü adına, davası adına bayrak gibi bir ömür sürdü. Bayrak gibi yaşadı. Abdullah Çatlı ölmedi. Buradaki herkes Abdullah Çatlı" dedi.
Bu konuşmanın ardından Sedat Peker, Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın elini öperek Çatlı'nın mezarına karanfil bıraktı. Törene katılanların araçlarının plakalıklarında Abdullah Çatlı ismi yazılması dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.