Abdullah Cömert Davası, Balıkesir'de Sıkı Güvenlik Altında Başladı (4)

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI HAKİME GÖSTERDİ Hatay'da, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davanın görüldüğü, Balıkesir 2'nci Ağır...

04 Kasım 2014 Salı 19:42
Abdullah Cömert Davası, Balıkesir'de Sıkı Güvenlik Altında Başladı (4)






OĞLUNUN FOTOĞRAFINI HAKİME GÖSTERDİ
Hatay'da, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davanın görüldüğü, Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, heyet ara karar verdi. Mahkeme heyeti, avukatların, sanık polisin ve tanıkların, Sesli Görüntülü Kayıt ve Video Konferans Sistemi'yle (SEGBİS), ifadelerinin alınmaması talebini reddetti.
Bu taleplerinin reddedilmesine tepki gösteren avukatlar, SEGBİS kullanılmaması talebini reddettiği için, mahkeme başkanının sanığının yüzünü görmeden, iddianame okunmadan duruşmayı açmaya çalışmasından, tanıkların bir kısmını evrak üzerinden reddetmesinden, duruşma sırasındaki usule ilişkin taleplerinin hiç birisinin tutanağa tam yazdırılmamasından, zabıt katibinin duyduğunu tam olarak yazmasına engel olmasından dolayı, mahkemenin üye hakimlerinin de, beden dilleriyle bu davaya hakim olamadıklarını gösterdiği için tek tek hakimler için reddi hakim talebinde bulundu.
Bu duruma tepki gösterip yerinden kalkan Zafer Cömert, "Ben buraya gelirken ölebilirdim. Kardeşim polis terörüne kurban gitti. Ben de trafik terörüne kurban gidebilirdim. Bizler davanın kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Siz bu davayı Antakya'ya geri göndereceksiniz. Eğer Antakya, Türkiye'nin bir parçasıyla dava orada görülecek" dedi.
AİLE DE REDDİ HAKİM İSTEDİ

Avukatların ardından bu kez aile üyeleri tek tek söz aldı. İlk olarak söz alan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, oğlunun fotoğrafını kürsüye doğru kaldırarak 'İyi bak' diye bağırdı. Hatice Cömert ardından, "Ben 1300 kilometre sürüklenip buraya geldim. Hatay'da mahkeme yok mu, niye buraya taşındım onun için reddediyorum sizi. Bak oğlumun yüzü. İyi bak sizin arkanızda adalet terazisi yok" dedi.
Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de reddi hakim talebiyle ilgili şunları söyledi: “Bizim bir sloganımız var. 'Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz' diye, bu sloganı atıyoruz. Peki siz ne bırakacaksınız çocuklarınıza, polisi savunarak? Siz Antakya'da katledilen kardeşim yerine polisi savunuyorsunuz. Aslında bu bizi yanıltmadı. Biz bunu Ethem Sarısülük gibi diğer davalarda da gördük. Çünkü siz onu savunacaksınız. İkiniz de devlet memurusunuz. Kendi kendinizi yargılayamıyorsunuz. Biz Cömert ailesi olarak hasta annem, hasta babamla 14 saat belki vicdan vardır sizlerde çok derinlerde vardır diye, 1300 kilometre yol geldik. Buraya gelmeden şunu düşündük; Biz gene hatalı olabiliriz. 'Bu hakimler hakkımızı savunabilir belki' diye düşünüp geldik. Ailemin hakkını savunmak yerine katil polisin arkasında duruyorsunuz ve durmaya da devam ediyorsunuz. Burada adalet bulmaya geldik, ama bulamadık. Mücadeleye devam edeceğiz. Ve sizi reddediyoruz." 
Ağabey Adnan Cömert ise, "Buraya gelirken yanımda Kuranı Kerim de getirdim, Sizden de Kuranı Kerim'e el basmanızı isteyecektim. Böylelikle taraf tutmayacağınızı umut etmiştim. Yemin ettiğiniz zaman tarafsız kalacaktınız. Ama gördüm ki tarafsız değilsiniz. Bize nasıl haksızlık yaptıysanız, ben de sizi Allah'a havale ediyorum. Sizi reddediyorum" diye konuştu.
Kız kardeşi Fatma Kartal da, 10 aylık bebeğiyle geldiğini, ama adaleti bulamadığını, mahkeme heyetini reddettiğini dile getirdi.
DAVA 3 ŞUBAT 2015 TARİHİNE ERTELENDİ
Talepleri duruşma tutanağına geçirten Mahkeme Başkanı Kemal Yılmaz, ardından kararını açıkladı. Reddi hakim taleplerinin yazılı olarak mahkemeye ulaştırılması için 20 gün süre veren mahkeme, davanın niteliği, duruşma öncesinde güvenliğin alınması için emniyet müdürlüğüne yazı yazılması kaydıyla duruşmayı da 3 Şubat 2015 Salı günü saat 09.00'a tarihine ertelendi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.