Acil Tıp Asistan Doktorlarından "şiddet" Protestosu

Çağatay KENARLI/İSTANBUL, () GEÇTİĞİMİZ hafta İzmir'de bir asistan doktorun darp edilmesi ve silahla tehdit edilmesiyle ilgili olarak Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan acil tıp asistan doktorları...

04 Kasım 2014 Salı 15:14
Acil Tıp Asistan Doktorlarından






Çağatay KENARLI/İSTANBUL, () GEÇTİĞİMİZ hafta İzmir'de bir asistan doktorun darp edilmesi ve silahla tehdit edilmesiyle ilgili olarak Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan acil tıp asistan doktorları eylem yaptı.
İzmir 9 Eylül Üniversitesi Acil Servisinde geçtiğimiz hafta acil tıp asistan doktorunun dövülmesi üzerine Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan asistan doktorlar eylem için saat 12.30'da acil servis önünde toplandı.
Asistan doktorlar, "Sağlıkta şiddete son" yazılı pankart açarak, "Sağlıkta şiddet ölüm demektir", "Sağlıkta şiddet istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

ŞİDDETE HAZIRLANAN ZEMİNİ ORTADAN KALDIRMAK GEREKİR
Acil Asistan Doktoru Aytekin Sağlam, 29 Ekim'de 9 Eylül Üniversitesi acil servisinde meydana gelen darp olayıyla ilgili bilgi vererek, "Kalp ve akciğer yetmezliğinden hastanede yoğun bakımda yatan bir hastanın hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları içeriye girerek doktor ve ekibine saldırmışlardır. Silahla öldürmekle tehdit etmişlerdir. Bu olay üzerine ilgililer konuyla yakından ilgilenmiş benzer konuların yaşanmaması için sözler vermişlerdir. Asıl önemli olan sağlık çalışanlarına şiddet fikrinin ve eğiliminin buna zemin hazırlayan nedenlerin ortadan kaldırılması gereklidir" dedi.


BEYAZ ÖNLÜKLE HEDEF HALİNE GELİYORUZ
Dr. Sağlam, doktor önlüğü ile hedef haline geldiklerini vurgulayarak, "Beyaz önlüğümüz ve doktor kimliğimiz bir saldırı sembolü haline gelmiştir. Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı ve idarecileri sağlık personelinin can güvenliğini sağlaması için göreve davet ediyoruz. 9 Eylül Üniversitesi Acil Servisi'ndeki doktorlar önlüksüz çalışmalarını destekleyerek bizlerde önlüklerimizi çıkartarak sivil olarak çalışacağız" diye konuştu.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ, DEVLET HASTANESİ'NDEN BOZMADIR
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Toraman ise, doktorların başlarına gelen kötü olaylarla haber olmak istemediklerini belirterek, "Hükümetin sağlık sistemi ile ilgili olarak anlattıkları yalandır. 70 milyonluk bir ülkede 90 milyon acilden muayene olamaz. Eğitim Araştırma Hastanelerinin birçoğu devlet hastanesinden bozmadır. Altyapıları ve eğitim niteliği yetersizdir. Bu gerçeğin üzerine gidilmeden açılan aciller sağlık sisteminin süründürülmesinin dayanağı haline gelmiştir. Bir sağlık sistemi acillerin üzerine yüklenemez" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.