Adalet Bakanlığı 2200 personel alacak

Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasından adli yagı hakim ve savcı alımı ile ilgili çok önemli bir duyuru yayımlandı. ..

23 Temmuz 2016 Cumartesi 14:15
Adalet Bakanlığı 2200 personel alacak






Adalet Bakanlığı 2200 personel alacak..
Adalet Bakanlığı tarafından daha önce yayımlanan ilanda 1200 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bunların 750'si adli yargı hakim ve savcı adayı, 150 idari yargı hakim adayı, 200 avukatlıktan adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari hakimdi. Adalet Bakanlığı gün itibariyle ilanda belirtilen kadro sayılarında değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik doğrultusunda verilen kadro sayısı , 2 bin adli hakim adayı , 200 de idari hakim adayı alınacağı bildirildi. 

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda ; 

26 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hakim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı ile Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ile ilgili ilan 2 Temmuz 2016 tarihinde Posta Gazetesi'nde yayımlanmıştır.
Anılan gazetede yayımlanan Yazılı Yarışma Sınavlarına İlişkin İlanın;


( A ) maddesi;
"2016 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;
1) 2000 adli yargı hakim ve savcı adayı,
2) 200 idari yargı hakim adayı,

 alınacaktır." şeklinde,

( R ) maddesinin bir ve ikinci paragrafı;

"Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (2000) iki katı fazlası olan 6000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 6000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 6000'i bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır."

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600'ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır." Şeklinde değiştirilmiştir.
Diğer tüm maddeler ise aynen geçerli olup, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı (200) ile Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hakim Adaylığı (100) sınavına ilişkin alınacak olan kadrolarda ve sınav başvuru tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Son Güncelleme: 23.07.2016 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.