Adana Alevi Platformu'ndan sela tepkisi

Gülşah ATICI / ADANA, () - ALMANYA'da vefat eden 54 yaşındaki Nurten Mirzeler'in toprağa verilmek üzere getirildiği memleketi Adana'da ailesinin sela verilmesi için başvurduğu cami imamının, "Alevilerin selası mı olur" diyerek...

08 Mart 2015 Pazar 20:06
Adana Alevi Platformu'ndan sela tepkisi






Gülşah ATICI / ADANA, () - ALMANYA'da vefat eden 54 yaşındaki Nurten Mirzeler'in toprağa verilmek üzere getirildiği memleketi Adana'da ailesinin sela verilmesi için başvurduğu cami imamının, "Alevilerin selası mı olur" diyerek karşı çıktığı iddiası, Adana Alevi Platformu tarafından protesto edildi.
Nurten Mirzeler, toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya getirildi. İddiaya göre Mirzaler'in Adana'da Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan kardeşi Mehtap Mutluer, yakınlarındaki camiye giderek ablasının ölümünden mahalle halkının haberdar olması amacıyla selasının verilmesi için cami imamı Musa Oğuz Tarhan ile görüştü. Ancak Mehtap Mutluer'in iddiasına göre, cami imamı "Alevilerin de selası mı olur"  diyerek sela vermedi. Bunun üzerine Nurten Mirzeler, sela verilmeden toprağa verildi.
Adana Alevi Platformu Dönem Başkanı Murtaza Moroğlu, olayın duyulması üzerine CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı basın açıklaması yaptı. Yaşandığı iddia edilen olayın İslamiyet ile bağdaşmadığını belirten Moroğlu şöyle konuştu:
"İmamın çağ dışı insanlık adabına aykırı bu tavrı, Anadolu toprakları üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşamış toplumları karşı karşıya getirme çabasından başka bir şey değildir. Her zamankinden daha fazla toplumsal barışa ihtiyacımız olan bu zamanda, öncelikli görevinin toplumsal barışı sağlamak olan imamın bu davranışı ne İslamiyetle, ne de insaniyetle bağdaşmaz. Bu kişinin sadece yerinin değiştirilmesi değil, aynı ayrıştırıcı tavrın tekerrür etmemesi için meslekten ihraç edilmesini ve hakkında yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

KONU İNCELENİYOR
Adana Müftüsü Arif Gökce, sela verilmediği iddiasının kendisine de ulaştığını, bunun üzerine inceleme başlatıldığını söyledi. Bugün sabah Nurten Mirzeler'in ailesiyle görüştüğünü ve kabri başına giderek yapılan duaya katıldığını söyleyen Arif Gökce şöyle konuştu:
"Konu bana dün akşam saatlerinde ulaştı. Bir hocanın böyle bir sözü söylemesi için aklını yitirmiş olması gerekiyor. Ancak bu konuyu hemen incelemeye aldık. 2-3 gün içinde sonuç alacağımıza inanıyorum. Sela verildi mi, verilmedi mi netleştireceğiz. Ancak böyle bir olay varsa kesinlikle kabul edilemez. Ben bugün sabah merhumenin kabri başına gittim. Aileye baş sağlığı diledim. Konuyu bende onlardan dinledim. Ancak bizim Alevi-Sünni sorunumuz olamaz. Biz kentimizde sükun istiyoruz. Alevi- Sünni itişmesi varmış gibi kimse göstermeye çalışmamalıdır."
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.