AEMDER 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı

 Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği (AEMDER) 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı.

06 Mart 2019 Çarşamba 16:35
AEMDER 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı






AEMDER 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı

   Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği (AEMDER) 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı.Aemdar Sosyal İlişkiler Komisyonu tarafından kaleme alınan kutlamada ,ağaç işleri sektründe 3.000'e yakın kadın mühendis olduğu belirtildi.Yapılan açıklamada sektörde her kademede yer alan kadınlar, bazen elleriyle işleyerek,  bazen dev üretim sistemlerini yönlendirerek  ağacı şekillendirdiği, başımızı soktuğumuz evimiz, çeyizimizi sakladığımız sandığımız, yemeğimizi yediğimiz kaşık olduğu, belirtilerek ağaç işleri sektöründeki kadın mühendislerin de doğa ananın elinden aldığı bu emaneti en güzel şekilde değerlendirip kullanımımıza sunan gizli kahramanlar olduğunun altı çizildi.

  Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği (AEMDER) yapılan açıklama şöyle;

   Yaratıcılığın ve gücün sembolü olan “doğa ana”nın, değerli çocuğudur “ağaç”lar. Hem ciğerleri, hem omurgası, hem de can damarıdır dünyanın.Ülkemizde, bu değerli materyalin, yani ağaçların, evimize kadar gelmesine yardımcı olan ağaç işleri sektöründe, eskiden kadının adı bile yokken, artık 3000'e yakın kadın mühendis var.

8 Mart 1857 tarihinde New York’ta kadın işçiler tarafından başlatılan, iş hayatında yer alan kadınların daha iyi koşullar ve eşitlik konusunda hak ettiklerini alabilmesi için verilen mücadele , günümüzde de sürmekte ve kadının adının artık ahşap üzerine de yazıldığının bilinmesi gerekmektedir.  Sektörde her kademede yer alan kadınlar, bazen elleriyle işleyerek,  bazen dev üretim sistemlerini yönlendirerek şekillendiriyor ağacı.
Başımızı soktuğumuz evimiz, çeyizimizi sakladığımız sandığımız, yemeğimizi yediğimiz kaşık oluyor... Müzik aleti olup ruhumuzu, oyuncak olup çocuğumuzu şenlendiriyor, gemi olup denizleri aşmamızı, masa sandalye olup, oturup kalkmamızı sağlıyor... Yani ağaçlar, her yönden hayatımızın en büyük tamamlayıcılarından biri aslında. Ağaç işleri sektöründeki kadın mühendisler de doğa ananın elinden aldığı bu emaneti en güzel şekilde değerlendirip kullanımımıza sunan gizli kahramanlar.
Erkeklerin hakimiyeti altında olduğu düşünülen bu sektörde artık kadınların da emeğinin, yaratıcılığının, fikirlerinin yer aldığını bilmek , kadınların hak ettiği kademelerde, hak ettiği koşullarda çalışmasını sağlamak da bizlerin görevi.

Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği (AEMDER) olarak kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, tüm kadın mühendislerimizin ve dünyanın her yerinde çalışan kadınların daha insani koşullarda, daha güvenli geleceğe ulaşması için verilen mücadelelerin destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz.

AEMDER Sosyal İlişkiler Komisyonu

Son Güncelleme: 06.03.2019 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.