Afganistanlı öğrencilerden "Farkhunda" eylemi

Uzay KESMEN  / İstanbul,() AFGANİSTANLI öğrencilerden oluşan bir grup, Kabil'de Farkhunda isimli kadının Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Galatasaray...

28 Mart 2015 Cumartesi 23:16
Afganistanlı öğrencilerden






Uzay KESMEN  / İstanbul,() AFGANİSTANLI öğrencilerden oluşan bir grup, Kabil'de Farkhunda isimli kadının Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'nda toplandı.



İstanbul'da eğitim-öğretim gören Afganistanlı öğrencilerden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup, saat 19.00 sıralarında Beyoğlu, Galatasaray Meydanı'nda toplanarak, Kabil'de Farkhunda isimli kadının Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla linç edilerek öldürülmesini ve kadına yönelik şiddeti protesto etti. Grup, öldürülen Farkhunda isimli kadının resimlerinin bulunduğu “Farkhunda için Adalet" ve “Hepimiz Farkhundayız, kadına karşı şiddet yasasını Afganistan'da uygulayın" yazılı pankartlar açtı. Ayrıca yere de mumlarla “Farkhunda" yazıldı.

“FARKHUNDA HER ERKEĞİN NAMUSUDUR"

Afganistanlı grup adına açıklama yapan bir öğrenci şöyle konuştu:

“Farkhunda isimli masun kızın Afganistan'da bir takım kişiler tarafından vahşice öldürülüp yakılması ve vatandaşlarımızın terör örgütlerince rehin alınıp, öldürülmesiyle ilgili Türkiye'nin değişik illerinde basın açıklamaları düzenliyoruz. Mon Anlaşmasına göre 14 yıldan beri Afganistan'da hukuk üstünlüğüne dayalı bir hükümet sistemi vardı. Uluslararası güçlerin desteğiyle Afganistan'ın güvenlik durumunun her gün daha iyiye gitmesi bekleniyordu. Aşırıcılık, cinayet ve savaşın son bulup hukuka dayalı bir hükümetin kurulmasıyla insanlık onuru ve insan haklarının korunması en önemli toplumsal değerler olarak bilinmesi gerekirken, ne yazık ki yıllar sonra radikal düşünceler, şiddet, terör eylemleri ülkenin her yerinde vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesine neden oluyor. Bu Afganistan kadınının ilk yakılması değil. Afganistan kadını yıllardır, sessiz ve sedasız yanıyor. Farkhunda bir kıvılcım olarak bu ülkedeki insanların tozlanmış fikir ve düşüncelerini aştı. Farkhunda bu topraklarda namusunun güvende olmasını isteyen her erkeğin namusudur" Yapılan açıklamanın ardından, grup olaysız şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.