'Afrin' Türkiye'de emin ellerde

Afrin'in batısında teröristlerden temizlenen El Hamam köyünde bir evde tek başına bitkin halde bulunarak Türkiye'ye getirilen bedensel ve zihinsel engelli kadınının tedavisi tamamlandı.

30 Ocak 2018 Salı 18:32
'Afrin' Türkiye'de emin ellerde






HATAY (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerden temizlenen El Hamam köyündeki evinde tek başına bitkin halde bulunup Türkiye'ye getirilen bedensel ve zihinsel engelli kadının tedavisi tamamlanırken, kimlik bilgilerine ulaşılamadığı için kendisine "Afrin" ismi verildi.

Ölüme terk edilen engelli Afrinli kadını Türk askeri kurtardı

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda önceki gün ele geçirilen El Hamam köyünde evlerde gece arama-tarama yapan askerler tarafından bulunan bedensel ve zihinsel engelli kadının Kırıkhan Devlet Hastanesindeki tedavisi tamamlandı.

Hastaneden taburcu edilen kadına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sahip çıktı.

Hatay Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne yerleştirilen ve tüm bakımları üstlenilen engelli kadına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü çalışanları tarafından "Afrin" ismi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatay İl Müdürü Ali Sandıkçı, Afrin'in Türkiye getirilmesinin ardından gerekli tedavisi yapılarak bakım altına alındığını belirtti.

Afrin'in tüm ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Sandıkçı, şöyle devam etti:

"Herhangi kimlik bilgisi olmayan olmadığı için 'Afrin' ismini uygun gördük. Bununla da ilgili olarak geçici kimlik kartı çıkarıldı. Şu an devletimizin şefkatli ellerindedir kızımız. Soyismini de bulunduğu bölge Hamamat bölgesi olduğu için El Hamamat olarak belirledik. Geçici kimlik kartına El Hamamat olarak geçti. İlerleyen zamanlarda ailesinden gelen birileri olduğunda kızımızın isminden ve soy isminden nereli olduğunun bulunabilmesi için böyle bir şey düşündük. İnşallah ailesi de en kısa sürede gelir, kızımızı sağ salim ailesine teslim ederiz. Afrin devletimizin emin ellerinde."

Türk askeri, Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK unsurlarından arındırılan bir köyde, terör örgütlerince ölüme terk edilmiş engelli kadını kurtararak Türkiye'ye getirmiş, kadın tedavi altına alınmıştı.

Muhabir: Salim Taş

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.