Afyonkarahisar Barosu: Saldırıyı kendimize yapılmış kabul ediyoruz

Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Baro Başkanı Turgay Şahin, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde silahlı iki terörist tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümünü tüm yargı mensuplarına...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:44
Afyonkarahisar Barosu: Saldırıyı kendimize yapılmış kabul ediyoruz






Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Baro Başkanı Turgay Şahin, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde silahlı iki terörist tarafından rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümünü tüm yargı mensuplarına yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyledi.
Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesi olayını kınadıklarını belirterek, insan hayatının en büyük değer olduğu gerçeği göz önüne alındığında olay karşısında sessiz kalmanın insanlık ayıbı olduğunu vurguladı. Şahin, şöyle dedi:
"Ancak bu saldırı karşısında sözde sessiz kalmayan bazı çevrelerin, terör örgütünün amacına hizmet edecek biçimde kamuoyu vicdanını ve şehit olan savcımızın yakınlarını rencide edecek görüntülere yer vermesi, başına silah dayanmış şekilde teröristlerce çekilmiş fotoğrafların sorumsuzca yayınlanması en hafif ve iyimser bakışla bir aymazlık, en vahimi de terörün maksadına hizmet; bilerek veya bilmeyerek işbirliği mahiyetindedir. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın bir yargı mensubu, bir savcı olması ve görevinden dolayı hedef alınması ayrıca hepimizi terör karşısında tekrar düşünmeye yönlendirmelidir. Terörün her türlüsü insanlık suçudur. Lanetlenmesi gereken bir suçtur. Terörü, teröristleri veya uzantılarını meşrulaştıracak her türlü eylem ve davranış, sempatik hale getirecek haber veya sunumlar da dikkatle gözden geçirilmelidir. Medya bu konuda gereken duyarlığı mutlak surette göstermelidir."
ADLİYEYE GİRİŞTEKİ KONTROLLER

Adliye girişlerindeki kontrollerin tekrar ele alınmasının gerektiğini kaydeden Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elbette ki kötü niyetli şahıslar hangi kuruma sızmak isteseler o kurumun kisvesine, kimliğine bürünerek amaçlarına ulaşmak isteyecektir. Ancak adliyelere giriş konusunda avukatlara tanınan hakların aynısı hatta fazlası adliye personeline, hakim ve savcılara da uygulanmaktadır. Teröristler bu insanlık dışı eylemlerini örneğin emniyet müdürlüğünde gerçekleştirmek isteseler, muhtemelen polis üniforması ve polis kimliğine sığınarak içeri girmeye çalışacaktır."
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.