Ağaçları kökünden söken lodos, çatıları uçurdu

MARMARA Bölgesi'nde etkili olan lodos, Bursa'da ağaçları kökünden söktü, çatılarının uçmasına neden oldu. Uçan çatı parçaları hareket halindeki araçların üzerine düştü. Bursa'da dün akşamdan itibaren etkili olan lodosun,...

01 Şubat 2015 Pazar 08:35
Ağaçları kökünden söken lodos, çatıları uçurdu






Ağaçları kökünden söken lodos, çatıları uçurdu

MARMARA Bölgesi'nde etkili olan lodos, Bursa'da ağaçları kökünden söktü, çatılarının uçmasına neden oldu. Uçan çatı parçaları hareket halindeki araçların üzerine düştü.
Bursa'da dün akşamdan itibaren etkili olan lodosun, hızı 70 kilometreye kadar çıktı. Özellikle merkez Yıldırım ile Osmangazi İlçesi'nde çok sayıda ağacı kırılıp, kökünden sökülmesine neden olan lodos, birçok evin çatısını uçurdu. Yıldırım İlçesi'nde lodosun etkisiyle birçok mahallede evlerin çatılarının uçarak park halindeki otomobillerin üzerine düşmesi sebebiyle çok sayıda araç zarar gördü. Yıldırım İlçesi Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde hareket halindeki araçların üzerine çatı parçalarının düşmesi sonucu 3 araç zarar gördü. Paniğe kapılan sürücülerden Enver Yıl, "Yolda giderken birden arabanın sağına doğru bir şey düştü. Sağ koltukta annem oturuyordu. Çok şükür yara almadan kurtulduk. Cana Geleceğine mala gelsin" dedi.
Yakındoğu çevre yolunda bulunan bir prefabrik konrteyner şiddetli lodus nedeniyle yola savruldu. Trafiği tehlikeye atan konteyner nedeniyle İzmir yönününde sağ şerit trafiğe kapandı. Ankara yolu Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı'nda şiddetli lodos nedeniyle kopan çatı nedeniyle trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemlerine rağmen sürücü ve yayaların yoldan geçmeye çalıştığı görüldü.
Şiddetli lodosun neden olduğu elektrik kablolarının kopması ve çatıların uçması nedeniyle gelen ihbarlara TEDAŞ ve belediye ekipleri yetişmede zorlandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.