Ağbaba: Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu." dedi.

23 Şubat 2018 Cuma 17:36
Ağbaba: Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu






KIRKLARELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu." dedi.

Partisinin Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Trakya denilince akla CHP'nin geldiğini söyledi.

CHP'nin tek yol göstericisinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Ağbaba, Atatürk'ün ilkeleriyle yürüdüklerini anlattı.

"Batı dediğimiz şey medeniyet, kadın, erkek eşitliğidir"

Ağbaba, CHP'nin yüzünü Batı'ya döndüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Batı dediğimiz şey medeniyet, kadın, erkek eşitliğidir. Batı dediğimiz insan haklarıdır. Bazıları çıkıyor diyor ki, 'Batı Batı dediklerini kim yetiştirmiş?' Biz bile izlerken kafamızda soru işareti oluyor. Bu koşullarda yolumuza devam ediyoruz. Birçok şey söyleyebiliriz. Adamın her şeyi anketlerle ölçülüyor. Ağzına Atatürk'ü almazken, şimdi 'Atatürk Atatürk...' diyor. Atatürk'e hakaret edenleri de hastanede ziyaret ediyor. Anketlerde hep Atatürk çıktığından, 'Yüce Atatürk.' diyor. Sevdiğinden değil, Atatürk'ü düşman gibi görüyor. Bizim bir öncülüğümüz cumhuriyettir. Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği savunan herkesle aynı masada otururuz, aynı yolda yürürüz. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk. Hedeflerimize ulaşacağız."

Türkiye'nin cumhuriyete çok şey borçlu olduğunu dile getiren Ağbaba, "Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu. Türkiye halen Irak, İran, Mısır, Libya, Afganistan, Pakistan, Sudan değilse bunu laik, demokratik cumhuriyete ve Atatürk'de borçluyuz. Kendi savunduğumuz değerlerle gurur duymalıyız." diye konuştu.

Muhabir: Özgün Tiran

Son Güncelleme: 23.02.2018 14:47
Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.