AGÜ öğretim üyesine 'Araştırmacı Bilim Kadını' ödülü

ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hümeyra Çağlayan, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketlerinden biri olan L'Oréal Türkiye tarafından, 'Araştırmacı Bilim Kadını'...

09 Mart 2015 Pazartesi 13:44
AGÜ öğretim üyesine 'Araştırmacı Bilim Kadını' ödülü






ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hümeyra Çağlayan, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketlerinden biri olan L'Oréal Türkiye tarafından, 'Araştırmacı Bilim Kadını' ödülüne layık görüldü.
Genç ve üstün yetenekli bilim kadınlarının araştırmalarını gün yüzüne çıkarmayı ve bilimsel becerilerindeki mükemmeliyeti amaçlayan L'Oréal Türkiye'nin 2015 yılı bursiyerleri belli oldu. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) yetkililerinin de aralarında bulunduğu jürinin, başvuruları inceleyerek karar verdiği ödülü Yrd. Doç Dr. Hümeyra Çağlayan 'Grafen Tabanlı Plazmonik Biyosensörler' adlı araştırmasıyla almaya hak kazandı. Çağlayan, 'Grafen malzemesi kullanılarak biyosensörlerin elde edilmesi' konulu araştırmasıyla L'Oréal Türkiye'den 15 bin dolar değerinde burs alacak. Burs programına katılan genç bilim kadınları, insanlığı geliştirecek ve dünyayı daha güzel hale getirecek nitelikteki araştırmaları ile projede yer alıyor. L'Oréal'in uluslararası nitelikteki 'Bilim ve Kadın' programının, ulusal nitelikteki uzantısı olan 'Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları' Türkiye'de 2003 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Yrd. Doç. Dr. Çağlayan ödülünü, 9 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek törende alacak.

FOTOĞRAFLI



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.