Ahmet Türk: Mardin'de Olaylar Yüzünden Rezervasyon İptali Üzüntü Verici

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kurban Bayramı'nda Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto eylemleri sırasında kentte 6 kişinin öldüğü olaylar nedeniyle rezervasyonların iptal edilmesinin ardından...

25 Ekim 2014 Cumartesi 16:24
Ahmet Türk: Mardin'de Olaylar Yüzünden Rezervasyon İptali Üzüntü Verici






Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kurban Bayramı'nda Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto eylemleri sırasında kentte 6 kişinin öldüğü olaylar nedeniyle rezervasyonların iptal edilmesinin ardından turizmcilerle bir araya geldi. Türk, bu olaylardan turizmin etkilenip rezervasyonların iptal edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 6-7 Ekim günü il genelinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından 2015 yılına kadar bir çok rezervasyonların iptal edilmesi üzerine kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıya Türk'ün yanı sıra Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Azad Güngör ile turizmciler katıldı.
Mardin'in Büyükşehir olmasıyla birlikte yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ahmet Türk, herkesi kucaklayacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hepimizin gönlünde Mardin sevgisi var. Yine Mardin'in çok kültürlülüğe sahip olması bizim için bir kazançtır. Binlerce yıldır bu topraklarda sorunsuz beraber yaşamış olan halklar sorunsuz bir şekilde bin, iki bin yıl sonrada beraber yaşayacaklardır. Hatta daha doğru daha demokratik bir şekilde yaşayacaklardır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, özellikle Mardin'de yaşayan Arap ve Süryani halkına yönelik pozitif bir ayrımcılık yürütülmesi gerektiğini ifade ederek onlara güven verilmesi konusunda kendilerini sorumlu olarak gördüklerini söyledi. Türk, "Beraber yaşadığımız kardeş halklarımıza güven vermezsek o zaman demokrasi mücadelemizin bir anlamı olmaz. Bu bir eksiklik olur. Şuanda kimi yerde Arap- Kürt çelişkisi yaratılmak isteniyor. Ama bu hiçbir zaman öyle olmayacaktır" dedi. Protesto eylemlerinin sadece Mardin'e özgü bir eylem olmadığını söyleyen Türk, şöyle dedi:
"Evet yaşanan bu olaylarda sizler turizm konusunda çok ciddi sıkıntılara girdiniz. Çünkü bir yerde bir sıkıntı varsa bu hemen turizme yansıyor. Oraya gitmek isteyen kişiler hemen rezervasyonlarını iptal ediyor ve gelmek istemiyorlar. Bu hepimiz için üzüntü verici bir durumdur. Ama bizler bazı gerçekleri de görmek zorundayız. Ortadoğu da bir savaş var ve halklar gelecekleri için çok büyük bedeller veriyor. Bunu da görmek zorundayız. Burada yaşanan olaylar Mardin'e özgü olaylar değildi. Çünkü bu IŞİD çetesi kendisine göre bir dünya oluşturmak istiyor. İşte burada demokratik tepkiyi ortaya koymak gerçekten doğaldır ve hepimizin bunu orya koyması gerekliydi. Ama tabi ki bizi üzen olay tepkinin ölçüsüz bir şekilde topluma yansıtılmasıydı. Orada dükkanların talan edilmesi Kobani direnişine aykırı bir tutumdur. Evet kulağımıza bir takım sözler geliyor. 'İşte bunlar geldi belediyeyi aldılar bakın ne oldu.' Ama bu olayların yaşanmasında ne bizim nede belediyenin hiçbir etkisi yoktur. Tabi ki bunların bir daha yaşanmaması konusunda tartışıyoruz. Bizler şimdiye kadar esnafa kepenk kapatın demedik ve şimdi de demeyeceğiz."
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, olaylarında en çok turizm konusunda zarar gördüklerini belirterek bu anlamda beraber çalışmak ve yeni fikirler almak için bir araya geldiklerini anlattı. Turizm konusunda nelerin yapılabileceği, Mardin'in yeniden tanıtılması konusunda ortak bir çalışmayı esas aldıklarını ifade eden Türk, bu çalışmaları beraber yeniden yapacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.