Aile hekimleri yarın da hizmet vermeyecek

Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'da, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, ülke genelinde başlatılan, zorunlu nöbet uygulaması, iş güvencesi, çalışma sürelerinin iyileştirilmesi için üç gündür...

22 Mayıs 2015 Cuma 17:24
Aile hekimleri yarın da hizmet vermeyecek






Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'da, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, ülke genelinde başlatılan, zorunlu nöbet uygulaması, iş güvencesi, çalışma sürelerinin iyileştirilmesi için üç gündür sürdürdükleri iş bırakma eylemine yarın da devam edeceklerini açıkladı.
Bodrum'daki Aile Sağlığı Merkezi ile Toplum Sağlığı Merkezleri'nde görevli doktor ve hemşireler, ülke genelinde üç gündür sürdürülen iş bırakma eylemini bir gün daha uzattı. Bodrum Meydanı'nda basın açıklaması yapan grup, yarın (cumartesi) da iş bırakacaklarını açıkladı. Grup, 'Bıçak kemiğe dayandı, hafta içi, hafta sonu esnek çalışmaya son' yazılı pankart açtı.
Topluluk adına ilk konuşan Muğla Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar, "Bizler koruyucu sağlık hizmetlerinin önemsendiği, halka yeterli muayene sürelerinin ayrıldığı, her kesimin eşit, ücretsiz, iyi bir sağlık hizmeti alabildiği, çalışanların hakların gasp edilmediği, sağlık hizmetlerinin toplumun gereksinimlerine göre sunulduğu bir sağlık ortamı istiyoruz. Taleplerimiz karşılık bulana dek eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi Başkanı Fatma Yarış da "Sağlık Bakanlığı çözüm üretmek yerine ödeme-sözleşme yönetmeliği ile angarya çalışmaya karşı çıkan sağlık emekçilerine tabiri caizse aba altın sopa göstermektedir. Sağlık çalışanlarına cezalandırma tehditleriyle sopa gösteren ödeme-sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesi için sağlık hizmeti almanın önündeki tüm parasal engellerin, katkı-katılım paylarının kaldırılması için ve sağlık bakanlığını son kez uyarmak için hizmet üretmeyeceğiz" dedi.
Grup basın açıklaması sırasında zaman zaman 'Direne direne kazanacağız', 'Herkese sağlık, güvenli gelecek', 'Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Sağlıkta ticaret ölüm demektir' ve 'Diren ASM, Bodrum seninle' sloganları attı. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.