Ak Partili Akgün: Maden Sahibini Ocakta Görmedim

İsmail AKKAYA- Salih ÜÇTEPE/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Has Şekerler Madencilik...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:11
Ak Partili Akgün: Maden Sahibini Ocakta Görmedim






İsmail AKKAYA- Salih ÜÇTEPE/ERMENEK (Karaman), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar'ı maden alanında görmediğini söyledi.
Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, maden ocağındaki kurtarma çalışmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte takip ediyor. AFAD Koordinasyon merkezinde bakanlarla birlikte bulunan Akgül, olaydan sonra işyeri sahibi Saffet Uyar'ı görüp görmediğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:
''Sürekli irtibatımızın olduğu bir kişi değil. Güneyyurt'ta 1.5 yıl bizim partiden bir belediye başkanlığı yaptı. 2009'dan sonra kendi işlerine yoğunlaşmış. O günden bugüne kadar da görüşmedik. Maden ocağında da yok. Burada hiç görmedim. Madene giren mühendisler zaman zaman çalışmalara katkı verdi."

Bu şirkette çalışan işçilerin kendisine şikayette bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de Akgül, şunları söyledi:
"Birkaç işçi kardeşimiz aradı. Ermenek sahasında son çıkan yasadan sonra işverenler maliyetlerini karşılayamayacaklarını ifade ederek burada üretimi 45 gün kadar durdurmuşlar. Beni 4-5 kardeşimiz aradı. Ben de 13 yıl avukatlık yaptım ve beni arayan işçi kardeşlerimize, yasal haklarına sahip çıkmalarını, işverene noterden ihbar çekmelerini söyledim. 'Yeni düzenlemede sağlanan hakların sağlamadan işe başlanmayacağını ifade edin' dedim. İş kazaları veya buradaki çalışma şartlarıyla ilgili şikayet gelmedi."
Bu arada AFAD, maden ocağı içindeki çamur ve moloz tahliyesiyle ilgili çalışmaların fotoğraflarını basına dağıttı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.