Ak Partili Erdem: Kaymakam Göreve İade Edilirse Gereğini Yaparız

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Germencik İlçesi'nde bir yıl görev yaptıktan sonra Uşak Vali Yardımcılığı'na atanan, ancak ayrılmak istemediği için hukuki mücadele başlatan Kaymakam Bahri Tiryaki'nin durumunu değerlendirdi....

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:48
Ak Partili Erdem: Kaymakam Göreve İade Edilirse Gereğini Yaparız






AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Germencik İlçesi'nde bir yıl görev yaptıktan sonra Uşak Vali Yardımcılığı'na atanan, ancak ayrılmak istemediği için hukuki mücadele başlatan Kaymakam Bahri Tiryaki'nin durumunu değerlendirdi. Milletvekili Erdem, Kaymakam Tiryaki'nin açtığı davayı kazanıp göreve iade edilmesi durumda gereğinin yapılacağını söyledi.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 19 Ağustos 2013 tarihinde Germencik Kaymakamlığı görevine getirilen Bahri Tiryaki, 1 yıl 14 gün görev yaptıktan sonra 4 Eylül 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı Kaymakamlar kararnamesi ile Uşak Vali Yardımcılığı görevine atandı. Ayrılmak istemeyen Kaymakam Tiryaki, 10 Eylül'de Aydın 1'inci Bölge İdari Mahkemesi'ne başvurarak 'göreve iade' davası açtı. Kaymakam Tiryaki'ye bazı vatandaşlar destek vererek imza kampanyası başlattı.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Kaymakam Bahri Tiryaki'nin durumunu değerlendirdi. Konunun İçişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Ben de konuyu bizzat giderek bakan yardımcımız ile görüştüm. Kaymakam konusuyla çok yakından ilgilendiklerini ve gereğini yapacaklarını söylediler. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kanuni haklarını kullanmaya hakkına sahiptir. Dolayısıyla Kaymakam da kanuni hakkını kullanmıştır. Kanuni işlemler tahakkuk etmiştir. Bu yapılan işleme de herkesin gerekli saygıyı göstermesi gereklidir. Kaymakam Bahri Tiryaki davayı kazanıp Germencik'e gelirse yine gereğini yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.