Akbank'tan Türkiye ekonomisine 235 milyar lira kredi desteği

- Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: - "Reel sektöre yönelik kredilerimiz 2017'nin ilk 6 ayında iyi bir gelişim gösterdi. 190 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7,4 büyüttüğümüz kredilerimiz 235 milyar TL'ye ulaştı" - "2017'nin ilk yarısında konsolide net karımız 3 milyar 23 milyon TL oldu" - "Bankamız, yılın ilk 6 ayında aktiflerini yüzde 7,1 büyüterek 315 milyar TL'ye çıkardı"

26 Temmuz 2017 Çarşamba 19:19
Akbank'tan Türkiye ekonomisine 235 milyar lira kredi desteği






İSTANBUL (AA) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, reel sektöre yönelik kredilerinin bu yılın ilk yarısında iyi bir gelişim gösterdiğini, 190 milyar lirası nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7,4 büyüttükleri kredilerinin 235 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Binbaşgil, bankanın ilk yarı performansına ilişkin yaptığı açıklamada, ekonominin yılın ilk yarısında yükselişe geçtiğini, Türkiye'nin tekrar istenen yüksek büyüme oranlarına ulaştığını belirterek, hükümetin aldığı tedbirlerin bu olumlu gelişmelere önemli katkısı olduğunu, bankaların da bu süreçte ekonomiye destek olmaya devam ettiğini kaydetti.

Akbank'ın, kuvvetli finansalları ve likiditesi ile piyasalardaki etkinliğini sürdürdüğünü ve yüksek performansını koruduğunu aktaran Binbaşgil, kredi hacminin hızlı geliştiğini ve bu performansın yakalanmasında etkili olduğunu, bankanın yılın ilk 6 ayında aktiflerini yüzde 7,1 büyüterek 315 milyar TL’ye çıkardığını duyurdu.

Binbaşgil, 2017’nin ilk yarısında Akbank’ın 3 milyar 827 milyon TL brüt kar elde ettiğini, bankanın brüt karı üzerinden 804 milyon TL vergi karşılığı ayırdığını ve bu dönemde konsolide net karın 3 milyar 23 milyon TL olduğunu bildirdi.

Akbank’ın müşterilerinin sürekli yanında olduğu bir bankacılık anlayışıyla çalıştığını belirten Binbaşgil, şunları kaydetti:

"KOBİ kredileri, ticari ve kurumsal kredilerle reel ekonomiye katkı sağlarken, bireysel kredilerle de müşterilerimizin ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürüyoruz. Reel sektöre yönelik kredilerimiz 2017’nin ilk 6 ayında iyi bir gelişim gösterdi. 190 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7,4 büyüttüğümüz kredilerimiz 235 milyar TL’ye ulaştı. Bu büyümeyi aktif kalitemizi gözeterek sağlamayı başardık. Takipteki kredi oranımız, sektördeki en düşük oranlardan bir tanesi olarak yüzde 2 seviyesinde gerçekleşti. Akbank, genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında takipteki kredilere yaklaşık yüzde 172 oranında karşılık ayırdı. Mevduatımız da bu dönemde yüzde 8,1 oranında büyüyerek 188 milyar TL’ye ulaştı."


- "Teknoloji ve dijitalleşme Akbank’ın yol haritasında önemli bir yere sahip"


Hakan Binbaşgil, teknoloji ve dijitalleşmenin Akbank’ın yol haritasında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, dijitalleşme alanında önemli gelişmelere imza attıklarını, dijital kanalları kullanan müşteri sayısını 3,6 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayısını da 3,5 milyona taşıdıklarını bildirdi.

Bu yıl ayrıca, dijital alandaki öncü yeniliklerden Blockchain teknolojisini yurt dışı para transferlerinde kullanan ilk Türk bankası olduklarını belirten Binbaşgil, müşterilere daha hızlı, daha kolay ve daha düşük maliyetli hizmet sunmak için onlara yeni teknolojiler sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Binbaşgil, teknolojiyle şekillenen, merkezinde müşteri memnuniyeti ve insan olan "yarının" Akbank'ı için yoğun çaba harcadıklarını, bu alanda sektördeki öncü konumunu koruyarak her segmentte, her üründe ve her süreçte dijitalleşme trendini koruyacaklarını aktardı.

Dünyanın önde gelen finans yayın grubu Euromoney’nin "Türkiye’nin En İyi Bankası Ödülü"nü bu yıl 8. kez Akbank’ın aldığını anımsatan Binbaşgil, "Akbank'ın başarılarındaki en önemli pay Akbanklılarındır. Yüksek enerji ve motivasyonla en iyisi için çalışan, ekip çalışmasının en iyi örneğini sergileyen Akbanklılar, Türkiye’nin en nitelikli bankacıları arasındadır." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Akbank
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.