Akçakoca'nın midyesi İspanya ve İtalya'ya satılıyor

Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde teknelerle denizden kum midyesi çekilirken, yaklaşık 55 kilo gelen bir çuval midye 100 TL'den satılıyor. Kum midyeleri işlenerek kilosu 10 TL'den İspanya ve İtalya'ya...

27 Şubat 2015 Cuma 13:16
Akçakoca'nın midyesi İspanya ve İtalya'ya satılıyor






Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde teknelerle denizden kum midyesi çekilirken, yaklaşık 55 kilo gelen bir çuval midye 100 TL'den satılıyor. Kum midyeleri işlenerek kilosu 10 TL'den İspanya ve İtalya'ya satılıyor.
Akçakoca ile Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Kefken açıkları arasındaki avlanma bölgesinde Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Zonguldak ve Sakarya'dan gelen tekneler denizden kum midyesi çekiyorlar. 1 Eylül ile 1 Mayıs arasındaki sezonda kum midyesi çeken balıkçılar havaların da iyi gitmesinin de bereketini yaşıyorlar. Kum midyesi dolu çuvallarla denizden dönen tekneler Akçakoca'da balıkçı barınağına yanaştılar. Midye dolu çuvallar kum midyesi işleyen tesislere ait kamyonlara yükleniyor.
İstanbul'dan 32 metrelik teknesiyle bölgede kum midyesi çeken 35 yaşındaki Fatih Coşar, teknesinde bulunan yaklaşık 200 çuval kum midyesini balıkçı barınağında sattı. Fatih Coşar 55 kilo gelen bir çuval kum midyesini 100 liradan sattıklarını söyledi.
Kum midyesini satın alarak Balıkesir'deki fabrikasına gönderen Veysel Özbirinci, "Kum midyesini Avrupa ülkelerine satıyoruz. İstediğimiz fiyattan satamıyoruz. Fabrikaların birbirleriyle anlaşamaması nedeniyle biz bunun ticaretini yaparken eksik yapıyoruz. Bu durumda da ürünü değerinde satamıyoruz. Balıkçılara da değerinde para veremiyoruz. Kum midyesini işleyerek kilosu 10 liradan İtalya ve İspanya'ya ihraç ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.