Akdağ'dan Almanya'ya kampanya yasağı tepkisi

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Almanya’da yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. Bu insanların, seçim kampanyasında tüm Türk partilerin siyasetçileri tarafından hedefleri ve düşünceleri hakkında bilgilendirilmeleri demokratik haktır." dedi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 21:44
Akdağ'dan Almanya'ya kampanya yasağı tepkisi






BERLİN (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, seçim kampanyası sürecinde Almanya'da yaşayan Türklerin siyasetçiler tarafından bilgilendirilmelerinin demokratik bir hak olduğunu belirtti.

Akdağ, Welt gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'deki seçimlerle ilgili Almanya’da yıllarca seçim kampanyası yapılmasına rağmen şimdi durumun değiştirilmesini Türk hükümetinin anlayamadığını ifade etti.

Türk siyasetçilerinin, Almanya’da etkinliklere katılarak vatandaşları partilerin hedeflerine ilişkin bilgilendirme görevi olduğuna işaret eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Almanya’da yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. Bu insanların, seçim kampanyasında tüm Türk partilerin siyasetçileri tarafından hedefleri ve düşünceleri hakkında bilgilendirilmeleri demokratik haktır. Alman hükümetinin bu demokratik hakkı ihlal etmemesi ve Türk siyasetçilerin Almanya’da seçim kampanyasında konuşmasına izin vermesi önemli."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.