Akdeniz’de orkinos bereketi

KAYSERİLİ balıkçılar, Mersin’den Akdeniz’e açılan meslektaşlarının son seferlerinde 18 Orkinos balığı yakaladıklarını, bunlardan 3'ünü Kayseri’ye getirip, kilosu 20 TL'den sattıklarını söyledi. Kent merkezinde...

30 Mart 2015 Pazartesi 15:54
Akdeniz’de orkinos bereketi






KAYSERİLİ balıkçılar, Mersin’den Akdeniz’e açılan meslektaşlarının son seferlerinde 18 Orkinos balığı yakaladıklarını, bunlardan 3'ünü Kayseri’ye getirip, kilosu 20 TL'den sattıklarını söyledi.
Kent merkezinde bulunan Sivas Caddesi'ndeki işyerinde diğer balıklarla birlikte orkinos da satan Kutlay Yılmaz, bunların Mersin açıklarında Akdeniz’de yakalandığını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:
"Arkadaşlarımız, son çıktıkları seferde bu balıklara rastladılar ve bu balıkların etrafını çevirerek yakaladı. Toplam 18 orkinos yakalandı. Bunlardan 80, 90 ve 110 kilo ağırlığında olan 3 tanesini Kayseri’ye getirdik ve burada kilosunu 20 liradan satıyoruz. Yakalanan diğer 15 orkinos  Japonya’ya satılacak. Şimdi bu balıkların tam zamanı, Akdeniz’de bu sefer bir orkinos bereketi yaşandı ve bir seferde bu kadar çok balık yakalandı. Bu balıklar, çok lezzetli ve diğer balıklar gibi besin değeri çok yüksek. Vatandaşlarımızın orkinos yemelerini tavsiye ediyoruz."
Balıkçı Kutlay Yılmaz, yakalanan orkinoslarla ilgili bilgiler verirken, yandaki balıkçı arkadaşları, "Bizim arkadaşlar bu balıkları kovalamışlar, yakalamak sizinkilere nasip olmuş. Yani bu balıkların yakalanmasında bizimkilerin de payı var" diye espiri yaptı.
İri balıkları görenlerden bazıları onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Balıklar da kısa sürede tükendi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.