Akıl oyunlarıyla zekaları gelişiyor

- Kağıthane Belediyesi'nce açılan Yaşam Beceri Atölyeleri'ndeki Akıl Oyunları ve Stratejik Düşünme sınıfında çocuklar, akıl oyunları oynayarak, beyin jimnastiğiyle zekalarının gelişimine katkı sağlıyor

29 Ocak 2018 Pazartesi 15:37
Akıl oyunlarıyla zekaları gelişiyor






İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi tarafından hizmete açılan Yaşam Beceri Atölyeleri'nde bulunan Akıl Oyunları ve Stratejik Düşünme sınıfında çocuklar, akıl oyunları oynayarak, beyin jimnastiğiyle zekalarını geliştiriyor.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede hayata geçirilen 7 Yaşam Beceri Atölyesi ile hem çocukların kendilerini geliştirmesi sağlanıyor hem de sosyal yaşamdan kopmuş ve teknoloji bağımlısı nesillerin yetişmemesi için çaba sarf ediliyor.

İlçede yer alan atölyelerden biri olan Harmantepe Yaşam Beceri Atölyesi'ndeki Akıl Oyunları sınıfına büyük bir heyecanla gelen 7-15 yaş arasındaki çocuklar, zeka oyunlarını gruplar halinde oynayarak, arkadaşlarıyla sosyalleşiyor ve kendilerini geliştiriyorlar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akıl Oyunları Eğitmeni Burcu Mercan Özcan, akıl oyunlarının çocukların var olan sosyal zeka potansiyellerini sosyal, bilişsel ve duyusal becerilere dönüştürdüğünü belirtti.

Çocukların bu oyunlar sayesinde kazandığı becerilerle günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretebildiklerini aktaran Özcan, ''Daha kolay stratejiler geliştiriyorlar. Bu hem öz güvenlerini hem de akademik başarılarını artırıyor. Burada amacımız çocukların telefon, tablet ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarla çok fazla vakit geçirmemesi sağlamak ve akıl oyunlarıyla hayatlarına pozitif etki yapmak.'' ifadelerini kullandı.

- ''Özgüvenim artıyor, zor şeylerin üstesinden gelebiliyorum''

Atölyede zeka oyunu oynayan 8 yaşındaki Ekinsu Öztürk, oynadığı oyunların öz güvenini artırdığını belirterek, ''Burada zor şeylerin de üstesinden gelebileceğimi öğreniyorum.'' dedi.

9 yaşındaki Burak Uslu da oyunların zekasını kullanmasına yardımcı olduğunu dile getirerek, ''Hem okumam hızlandı hem de sınavlarımda başarılar kazanmaya başladım. Ben buraya gelmeden önce hep televizyon izliyordum. Buraya geldikten sonra babamla da buradaki oyunları alıp evde oynamaya başladık. Çok eğlendik.'' şeklinde konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.