Akıllı telefonlarla statlara giriş dönemi başlıyor

- Passolig kart sahipleri artık "Passo Mobil" uygulamasıyla maçlara akıllı telefonlarını okutarak giriş yapabilecek - Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Sümer: - "Taraftarlar Passo Mobil uygulamasını indirerek, karta başvurma aşamasından bilet almaya kadar tüm işlemlerini yapabiliyordu. Artık cep telefonunu okutarak maça girmeyi de akıllı telefonları üzerinden yapabilecekler" - Passolig Genel Müdürü Kazancı: - "Güncel Passolig kart sayısı şu an 2,9 milyon. 3 yılda taraftarın yaptığı kart başvurularının 2 milyondan fazlası dijital kanallardan yapıldı "

01 Ağustos 2017 Salı 13:02
Akıllı telefonlarla statlara giriş dönemi başlıyor






İSTANBUL (AA) - Aktif Bank'ın Passolig dünyasını mobile taşıyan Passo Mobil uygulamasıyla taraftarlar artık maçlara akıllı telefonlarını okutarak giriş yapabilecek.

Aktif Bank, 3 milyon taraftarı kapsayan ve futbolda en kapsamlı maça giriş sistemi olan Passolig dünyasını mobile taşıdı.

Passolig sahipleri artık iOS ve Android cihazlarına indirdikleri Passo Mobil uygulaması ile stadyumlarda maçlara cep telefonlarını okutarak giriş yapabilecek. 2017-2018 sezonunda ilk olarak 4 büyük takımın stadyumunda uygulanmaya başlanacak olan sistem, aşamalı olarak diğer statlarda da kullanılabilecek.

Futbolseverler, uygulama ile Passolig kart başvurusu, bilet transferi, maç bileti alma gibi işlemleri de yapabilecek.

Passo Mobil uygulamasında yeni geliştirilen teknoloji ile bilet transferini saniyeler içerisinde gerçekleştirebilecek olan kullanıcılar, Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının canlı sonuçlarını takip edebilmek gibi birçok özellikten de faydalanabilecek.

Ayrıca uygulamayı yükleyen kullanıcılar, henüz satışa sunulmamış maç biletlerini de fikstür üzerinden takibe alarak bilet satışa çıktığında bilgilendirilecek.


- "Passo Mobil ile taraftarın hayatı kolaylaşıyor"


Passolig'in yeni uygulaması "Passo Mobil"in tanıtımı Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer ve Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı'nın katılımıyla Vodafone Park'da gerçekleştirilen toplantıda yapıldı.

Aktif Bank Genel Müdürü Sümer, "Passo Mobil" uygulamasıyla tüm kart ve biletleme ihtiyaçlarını tek bir mobil uygulama altında birleştirerek taraftarın hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sümer, "3 ay önce devreye alınan mobil uygulama ile taraftarlar, gişeden ya da internet üzerinden Passolig kartı alma gibi işlemlere ihtiyaç duymadan, yalnızca cep telefonlarına Passo Mobil uygulamasını indirerek, karta başvurma aşamasından bilet almaya kadar tüm işlemlerini yapabiliyordu. Artık cep telefonunu okutarak maça girmeyi de akıllı telefonları üzerinden yapabilecekler." diye konuştu.

İnsanlara en kolay şekilde finansal ve günlük rutin ihtiyaçlarını kolaylaştıracak yenilikler ortaya koyduklarını belirten Sümer, dünyadaki en kapsamlı uygulamayı mobile indirgediklerini dile getirdi.


- "3 ayda 165 bin Passo Mobil kullanıcısı oldu"


Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ise statlara girişi kolaylaştırmayı amaçlayan uygulamanın geniş kapsamı ile dünyada ilk olduğunu ifade etti.

Bunun Türk futbolu adına önemli bir iş olduğunu vurgulayan Kazancı, "İnsanlar artık daha kolay maçlara girsin ve Passolig bir bahane olmasın diye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tanıtım açısından kulüplerle bir çalışma yapacağız. Kulüpler bizim olmazsa olmaz yol arkadaşlarımız." ifadelerini kullandı.

Güncel Passolig kart sayısının 2,9 milyon olduğu bilgisini veren Kazancı, 3 yılda taraftarın kart başvurularının 2 milyondan fazlasının dijital kanallardan yapıldığına işaret etti.

Bu oranının 2017 yılında yüzde 70'ler düzeyinde olduğunu anımsatan Kazancı, şunları kaydetti:

"Bu başvuruların yüzde 50'si ise akıllı telefonlardan gerçekleşmiş. Teknoloji çağında dijital olarak hayatı kolaylaştırmak gerekiyor. 2016-2017 sezonunda Süper Lig ve TFF 1. Lig'de toplam 3 milyon 700 bin kişi maç izlemek üzere turnikelerden geçmiş. Futbolseverlerin maça girişini daha da kolaylaştırarak, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Dünyanın tamamı ile dijital maça giriş sistemini taraftara sunuyor olmaktan dolayı mutluyuz."

Ceyhun Kazancı, "Passo Mobil uygulaması sayesinde taraftarlar, kolay ve hızlı bir şekilde kart başvurusu yapma, maç bileti alma, para yükleme, bilet süresini uzatma, bilet transferi ve kombineden maç bileti transferi gibi işlemleri gerçekleştirmenin yanı sıra şimdi de akıllı cihazları ile maça giriş işlemlerinin tümünü gerçekleştirebilecek." dedi.

Passo Mobil uygulamasının kullanıma açıldığı mayıs ayından bu yana 165 bin kişi tarafından indirildiğine dikkati çeken Kazancı, "İndirenlerin profiline baktığımızda yüzde 60'ı 18-35 yaş arasında. Yüzde 52'si iOS, yüzde 48'i Android işletim sistemli cihazlar ile kullanıldı. En çok kullanılan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana. Bugüne kadar Passo Mobil uygulaması üzerinden 60 binden fazla işlem gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.

Uygulamanın maçlara girişi sağlaması ile birlikte Passolig kart ücretinin ortadan kalkmayacağını vurgulayan Kazancı, uygulamayı kullanarak maça girebilmek için öncelikle Passolig kart sahibi olma zorunluluğu bulunduğunun bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.