Akranları tatil yaparken onlar oyuncak üretiyor

- Bağcılar Belediyesi'nin Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'ne giden çocuklar, hiç tanımadıkları yaşıtları için ahşap oyuncak üretiyor

03 Mayıs 2018 Perşembe 11:35
Akranları tatil yaparken onlar oyuncak üretiyor






İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da yaşları 8-13 arasında değişen 240 çocuk, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde makine başında oyuncak yapıyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde hafta içi yaşanan hareketlilik, hafta sonu da devam ediyor. Yaşları 8-13 arasındaki 240 öğrenci, hafta sonu tatil yapmak yerine atölyeye giriyor.

Kimi torna makinesinde ağaç parçalarına şekil veren, kimi boyama yapan çocuklar, Anadolu'da hiç tanımadıkları yaşıtları için ahşap oyuncak üretiyor. Bugüne kadar 300 oyuncak üreten çocukların hedefi, yaz tatiline kadar bu sayıyı 500'e çıkarmak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların yaşıtlarıyla paylaşım içine girdiklerini ve oyuncaklara manevi bir anlam kattıklarını belirtti. Öğrencilerin mekanik ahşap oyuncak üretirken el göz koordinasyonlarını da geliştirdiklerine değinen Çağırıcı, "Ayrıca eğitim onlar için iyi bir rehabilitasyon da oluyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.