Akşam plaket verildi, sabah işyeri yıkıldı (2)

İŞYERLERİ MÜHÜRLENMEK İSTENEN ESNAF BELEDİYE HİZMET BİNASINI BASTI Kemer Belediyesi'nin kaçak yapılarla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Çamyuva Mahallesi'nde yıkımlar yapılırken, Göynük Mahallesi’nde ise ruhsatsız...

09 Mart 2015 Pazartesi 21:42
Akşam plaket verildi, sabah işyeri yıkıldı (2)






İŞYERLERİ MÜHÜRLENMEK İSTENEN ESNAF BELEDİYE HİZMET BİNASINI BASTI
Kemer Belediyesi'nin kaçak yapılarla ilgili başlattığı çalışma kapsamında Çamyuva Mahallesi'nde yıkımlar yapılırken, Göynük Mahallesi’nde ise ruhsatsız işyerlerine yönelik mühürleme çalışması başlatıldı. Kemer Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle 5 yıldızlı Le Chateau De Prestige Otel’in caddeye bakan kısmındaki 11 işyerini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlemek istedi.
ARAÇLARLA YOLU KAPATTILAR
İşyerlerinin mühürleneceğini duyan bölge esnafı caddede toplanarak, duruma tepki gösterdi. Konudan habersiz olduklarını söyleyen esnaflar, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Top ile görüşmek için Göynük Hizmet Binası’na gitti. Araçlarıyla yolu kapatan 30 kişilik grup, hizmet binasına girdi. Bunun üzerine jandarma, binanın içinde güvenlik önlemi aldı. Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mithat Çakar, esnafla görüşerek araçlarının yoldan kaldırılmasını istedi ve yaptıkları işin doğru olmadığını söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜLER
Ortamın yatışmasının ardından araçları yoldan çeken esnaf binadan ayrılarak, Kaymakamlığa gitti. Burada esnafları İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen karşıladı. Esnafların taleplerini dinleyen Emniyet Müdürü Ergen, “Netice almak istiyorsanız hakkınızı hukuki yollardan aramanız gerekmektedir. Bu konuda kimsenin bir şeyler yapmaya yetkisi yok. Bununla ilgili olarak tek yetkili Kemer Adliyesi’dir” dedi. Bunun üzerine esnaflar dilekçe yazarak yarın Kemer Belediye binası önünde eylem yapmak için başvuruda bulundu, ardından da kaymakamlıktan ayrıldı.
‘YASAL OLMAYAN TÜM DÜKKANLAR KAPATILACAK’
Konuya ilişkin açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ise kapatılan Göynük Belediyesi’nin eski yönetimini suçladı. Ruhsatsız olan işyerlerinin eski yönetim tarafından kapatılmadığını savunan Başkan Gül, “Hiçbir yasallığı yoktur. Onun için ve diğer vatandaşları da mağdur etmemek için burası kapatılıyor. Yasal olmayan diğer otellerin altındaki dükkanlar da kapatılacak” dedi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.