Akut üyeleri, sel baskını kampında buluştu

İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül başkanlığında, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Akut ekipleri, Köprülü Kanyon'da 'Sel Baskını, Arama Kurtarma ve Hayatta Kalma' kampına katıldı. Üç gün...

29 Mayıs 2015 Cuma 18:24
Akut üyeleri, sel baskını kampında buluştu






İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül başkanlığında, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Akut ekipleri, Köprülü Kanyon'da 'Sel Baskını, Arama Kurtarma ve Hayatta Kalma' kampına katıldı.
Üç gün süren kampta, 50 Akut üyesi, gönüllü komando eğitimlerini aratmayan kamp sürecinden geçti. Profesyonel eğitmenler eşliğinde 'Bir sel baskınında ne yapmalı, nasıl davranmalı ve arama kurtarmayı gerçekleştirmeli' gibi sorulara cevap arayan Akut üyeleri, tatbikat da yaptı. Senaryo gereği, zodyak botların yardımıyla Köprülü Kanyon'da mahsur kalmış selzedelere ulaşmaya çalışan, ulaştıkları kazazedeleri güvenli şekilde karaya çıkarmak için farklı yolları deneyen Akut üyeleri, tam not aldı.

Üyelere konferans veren, teorik ve pratik bilgiler aktaran Yılmaz Sevgül, kampın amacına ulaştığını söyledi.
Sevgül, "Yıl içersinde farklı arama kurtarma çalışmaları için kamplar düzenliyoruz. Bu kez üyelerimizi sel baskınına karşı hazır tutmak için üç günlük kamp organize ettik. 24 saat eğitim aldık. Kamp denilince birçok kişinin aklına 3 gün tatil gelebilir. Fakat Akut'un sel baskını arama kurtarma kampı tam anlamıyla bir sel felaketi anını yansıttı. Üç gün boyunca uyumadık. Dikkatimizi dağıtacak unsurları o anı yaşıyormuş gibi hayata geçirdik. Uykusuz kalan üyelerimize arama kurtarma anında dikkatlerini nasıl yoğunlaştıracaklarını anlattık" diye konuştu.
Sel suyunun debisinin değişkenlik gösterdiğini, bu nedenle gerek botların gerek insanların zorlanacağını kimi zaman arama kurtarma ekiplerini taşıyan botların bile devrilebileceğini aktaran Sevgül, o an neler yapmaları gerektiğini, botu nasıl düzelteceklerini pratik olarak uyguladıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.