Alaçatı Ot Festivali kortej yürüyüşüyle renklendi

İZMİR'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahalesi'nde 'Otların Rüzgarlı Öyküsü' adı altında bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ot Festivali'nin üçüncü gününde geleneksel kortej yürüyüşü yapıldı. Yağmurlu havaya rağmen yürüyüşe...

29 Mart 2015 Pazar 11:28
Alaçatı Ot Festivali kortej yürüyüşüyle renklendi






İZMİR'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahalesi'nde 'Otların Rüzgarlı Öyküsü' adı altında bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ot Festivali'nin üçüncü gününde geleneksel kortej yürüyüşü yapıldı.
Yağmurlu havaya rağmen yürüyüşe katılım yüksek oldu. Alçatı PTT binası önünden başlayan yürüyüşe Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel de kortej yürüyüşüne katılanlar arasında yer aldı. Türk bayrağını taşıyan beyaz bir atlının öncülük ettiği kortej, Alaçatı sokaklarını dolaştı. Türküler eşliğinde ilerleyen kortejin önündeki halk oyunu sanatçılarının zeybek gösterisi yürüyüşe renk kattı. Çevredeki kafetaryalarda ve restoranlarda oturanlar korteje alkışlarla destek verdi. Kimisi de kortejle özçekim yaptı. Kortej yürüyüşü Alaçatı çarşı girişinde son buldu.
Festivalin akşamki bölümünde ise ünlü müzik grubu Pinhani ve Anason Orkestrası, Alaçatı Amfitiyatro'da sahne aldı. Anason Orkestrası'ının arkasından sahneye çıkan Grup Pinhani sevilen parçalarını seslendirerek Çeşmeliler'i coşturdu.
Festival bugün ot toplama ve yemek yarışması ve amfitiyatrodaki Sarı Zeybek Dans gösteri ve saat 15.00'teki ödül töreniyle sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.